Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά τη συνάντηση με τους διοικητές των Ταμείων, κατά την οποία εξετάστηκαν τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν την εφαρμογή της ρύθμισης, καθώς και ο συντονισμός των δράσεων των ασφαλιστικών φορέων.

«Πρόκειται για ρύθμιση πολύ σημαντική από την οποία προσδοκούμε έσοδα για τα Ταμεία και ένα νέο ξεκίνημα για όλους, που θα βάλει τέλος σε ένα παρελθόν για το οποίο κράτος και πολίτες είμαστε υπεύθυνοι και θα οδηγήσει σε ένα μέλλον το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους να είναι συνεπείς» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ακόμη πως παράλληλα κάλεσε τους διοικητές να ανταποκριθούν στην ΗΔΙΚΑ η οποία ζητάει το ψηφιακό αρχείο ώστε να καταστεί δυνατή έως το τέλος του έτους η εφαρμογή του συστήματος ΑΤΛΑΣ που θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να παρακολουθούν μέσω του Διαδικτύου τον ασφαλιστικό τους βίο σε πραγματικό χρόνο.

Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν στο εξής ελλείμματα στα Ταμεία και μέσω της διοικητικής ενοποίησής τους θα αυξηθούν τα έσοδα του συστήματος, ενώ με την ολοκλήρωση του Ενιαίου Κέντρου Απονομής των Συντάξεων θα εκδίδονται ταχύτερα οι συντάξεις στους δικαιούχους.