Από το βράδυ της Πέμπτης οικογένειες προσφύγων, μεταξύ τους πολλά παιδιά, διαμένουν στην πλατεία Βικτωρίας.

«Είκοσι οικογένειες άπλωσαν σεντόνια στην Πλατεία Βικτώριας, ανάμεσα τους τέσσερις ετοιμόγεννες έγκυες γυναίκες και δεκάδες μικρά παιδιά» αναφέρει η παράταξη «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας»  και χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» να «αντιμετωπίζονται ως αόρατοι από τον Δήμο της Αθήνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες βρέθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας καθώς αδυνατούν να βρουν στέγη μέσω του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ», το οποίο προβλέπει την επιδότηση ενοικίου για αναγνωρισμένους πρόσφυγες για 6 μήνες.

Όπως καταγγέλλουν κάποιοι από τους πρόσφυγες, στα έγγραφα τα οποία απαιτούνται ώστε να ενταχθούν στα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας ζητούν διεύθυνση κατοικίας με αποτέλεσμα να δημιουργείται φαύλος κύκλος.

«Βλέποντας αυτήν την εικόνα μπορεί κανείς να σκεφτεί που θα οδηγήσει η μαζική έξωση 11.000 που ο Μηταράκης έχει αναβάλει για την 1η Ιούλη» σχολιάζει η παράταξη καλώντας παράλληλα τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, «να παρέμβει αμέσως με ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Αθήνας ώστε να βρουν στέγη οι οικογένειες που είναι στη Πλατεία Βικτωρίας».