Δυσκολίες στην επίλυση του Κυπριακού διαβλέπει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων καθώς, όπως τόνισε, τόσο ο Ακιντζί όσο και ο Ερντογάν για διαφορετικούς λόγους πιέζονται, με τον πρώτο να κινδυνεύει ακόμα και να μείνει εκτός Βουλής, ενώ ο δεύτερος επιθυμεί διακαώς στο εσωτερικό της χώρας του να επιτύχει την αλλαγή πολιτεύματος ώστε και τυπικά να καταστεί απόλυτος κυριάρχος.

Ερωτηθείς για το εάν οι τρομοκρατικές επιθέσεις δυσκολεύουν τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, ο Κ. Χρυσόγονος εκτίμησε ότι δεν σχετίζονται και δεν επηρεάζουν τη λύση του. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως χαρακτήρισε το Κυπριακό ως «γεφύρι της Άρτας», αφού 42 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή ακόμα αναζητούμε τη λύση.

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη χαρακτήρισε «ασθενικό μόρφωμα» λέγοντας ότι αν και έχει προχωρήσει σε αρκετά θέματα εξακολουθεί να παρουσιάζει δυσαρμονίες. «θα πρέπει να πάμε σε κάτι πιο συνεκτικό αλλά δεν ξέρω πόσο μπορεί να συμπεριλαμβάνει όλα τα μέλη ή να πάμε σε μια σταδιακή αποσύνδεση ή ακόμα να υπάρξει μια ένωση πολλών ταχυτήτων» δήλωσε ο Κ. Χρυσόγονος.

Σχετικά με το ελληνικό ζήτημα εκτίμησε «ότι άμεση λύση είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που προβλέπονται μετά το 2018 είναι αναγκαία, για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει στις αγορές για την κάλυψη των δανειακών της αναγκών. «Για να έρθει ο ιδιώτης θα πρέπει να ξέρει ότι μπορείς να αποπληρώσεις τα δάνεια σου» είπε ο Κ.Χρυσόγονος και εξέφρασε την ελπίδα ενόψει εκλογών σε Αυστρία, Γερμανία και Γαλλία, όπου είναι χώρες κλειδιά για την Ευρώπη και την Ελλάδα, να συγκρατηθεί η ακροδεξιά στα σημερινά δημοσκοπικά επίπεδα.