Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τα ξημερώματα της Πέμπτης δεμένο αστυνομικό σε διαμέρισμα της Νίκαιας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι Πακιστανοί τον άρπαξαν και τον εγκλώβισαν αφότου ο ίδιος τους είδε να διαπληκτίζονται και πήγε να τους χωρίσει. Ωστόσο οι Πακιστανοί υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικός προσπάθησε να μπει στο σπίτι για να ληστέψει τους Πακιστανούς και να τους πάρει ποσότητα λαθραίων τσιγάρων. Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι οι Πακιστανοί ήταν 4, ενώ πληροφορίες του CNN υποστηρίζουν ότι οι της ΔΙΑΣ εξουδετέρωσαν ομάδα Πακιστανών πριν ανέβουν στο διαμέρισμα όπου βρίσκονταν οι έξι Πακιστανοί.

Το «Βήμα» υποστηρίζει σε δημοσίευμα του ότι ο 34χρονος αστυνομικός που υπηρετεί ως οδηγός στο Τμήμα Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ μαζί με τρία ακόμη άτομα (όλοι φορούσαν κουκούλες) εφόρμησαν στην κατοικία των Πακιστανών κι αφού τους έδεσαν με πλαστικά δεματικά και τους φίμωσαν τους άρπαξαν ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που βρίσκονταν σε αυτό. Στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχει κατάθεση περιοίκου που άκουσε τους ληστές των Πακιστανών να αναρωτιούνται «αν πήραν όλα τα πράγματα ή αν άφησαν κάτι πίσω τους».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 34χρονος αστυνομικός γύρισε πιθανόν πίσω για να ολοκληρώσει το έργο των ληστών, όπου φαίνεται δέχθηκε επίθεση από τους αλλοδαπούς που πιθανολογείται ότι είχαν λυθεί. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με την υπόθεση ερευνούν για την ταυτότητα των τριών συνεργών του αστυνομικού και θεωρούν πιθανόν ορισμένοι εξ αυτών να ήταν επίσης αστυνομικοί.

Σημειώνεται ότι οι Πακιστανοί μεταφέρθηκαν στο Τμήμα για να εξηγήσουν τι έχει συμβεί, ενώ έχουν υποβάλει μήνυση σε βάρος του αστυνομικού για ληστεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ο αστυνομικός μήνυσε τους έξι Πακιστανούς για παρακράτηση και άσκηση σωματικής βίας.