Τις διαρροές της αστυνομίας για τους σχεδιασμούς της αναφορικά με το πανεπιστημιακό άσυλο και την εκκένωση καταλήψεων περιλαμβάνει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ που αναδημοσιεύεται κατά κόρων, και θέλει «πηγές» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν λόγο για «ουσιαστικές αστυνομικές παρεμβάσεις, με προσοχή και σύνεση».

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το στίγμα των παρεμβάσεων αυτών θα είναι «όχι στημένα σόου με γιουρούσια αστυνομικών μόνο για την εικόνα», ενώ στους σχεδιασμούς της αστυνομίας αναφέρονται και «χειρουργικές επεμβάσεις».

Όπως αναφέρεται, τα πρώτα σχέδια της αστυνομίας αφορούν το Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με την ΕΛ.ΑΣ. να σχεδιάζει τη «χαρτογράφηση» των σημείων εισόδων και εξόδων των χώρων αυτών, για την καλύτερη προετοιμασία των αστυνομικών για την επιχείρηση εκκένωσης.

Ακόμα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρονται στον σχεδιασμό για συγκρότηση ομάδων κρούσης με τη συμμετοχή αστυνομικών των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας κατά περίπτωση. Όπως περιγράφεται, «θα υπάρχει ένα εγχειρίδιο ενεργειών που έχει σχηματιστεί ανάλογα με το αδίκημα». Αντίστοιχα εγχειρίδια ενεργειών περιλαμβάνει ο σχεδιασμός και ανάλογα με το αδίκημα και τον αριθμό των δραστών.

Τέλος, οι εν λόγω σχεδιασμοί αναφέρονται σε καταγραφή προσαχθέντων, με το δημοσίευμα να εξηγεί πως πρόκειται για μια «πιο δυναμική παρέμβαση της αστυνομίας», δημιουργώντας «τράπεζα δεδομένων» των δραστών για μελλοντική χρήση.