Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου είκοσι ατόμων βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία του ρ/σ «Aθήνα 984» ζητώντας να ακουστεί ολιγόλεπτο μήνυμα-παρέμβαση στον αέρα. Εκείνη τη στιγμή, στον ραδιοφωνικό αέρα βρισκόταν ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, ο οποίος επέτρεψε να ακουστεί να ακουστεί το μήνυμά τους. Σε ανάρτηση της ιστοσελίδας του σταθμού αναφέρεται πως το περιεχόμενο του μηνύματός τους ήταν υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών, ενώ φέρεται να είχε διάρκεια τεσσάρων λεπτών.

Μόλις ολοκληρώθηκε η παρέμβαση, τα άτομα αποχώρησαν αποχώρησαν χωρίς ένταση, ωστόσο, στην είσοδο τους περίμεναν μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών, η αστυνομική επιχείρηση που ακολούθησε «ήταν άνευ προηγουμένου και προκάλεσε ποικίλα σχόλια σε περίοικους και περαστικούς», ενώ το Newpost.gr περιγράφει τουλάχιστον μία βίαιη προσαγωγή μιας κοπέλας. Συνολικά, η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον οκτώ προσαγωγές, ενώ μεταξύ των προσαχθέντων ήταν δύο ανήλικες κοπέλες, με την μία εξ αυτών να έχει αφεθεί ελεύθερη αργά το βράδυ της Τρίτης.

Το ThePressProject επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, που είναι ο ραδιοφωνικός παραγωγός στην εκπομπή του οποίου έγινε η παρέμβαση, αλλά και συνεργάτης του TPP. O Ιάσονας Τριανταφυλλίδης μάς διηγήθηκε το πώς παίχτηκε το στικάκι με το μήνυμα που είχαν προετοιμάσει εναντίον της κρατικής καταστολής, και μάλιστα με παρέμβαση των τεχνικών του σταθμού, καθώς στην αρχή δεν ακουγόταν για τεχνικούς λόγους.

Παρότι το ηχητικό αρχείο όπως έχει ανέβει τώρα στην ιστοσελίδα του 9.84 δεν περιλαμβάνει την παρέμβαση, μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε κάποια βίαιη συμπεριφορά ή απειλή. «Βία πάντως, από τη στιγμή που μπήκαν μέχρι τη στιγμή που έφυγαν από το στούντιο, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του σταθμού, τον κύριο Τζιβελέκη, δεν υπήρξε. Και μάλιστα, προς τιμήν του, το ένα από τα δύο παιδιά, δεν είχε καθόλου καλυμμένο το πρόσωπό του».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το indymedia, μερικές δεκάδες άτομα που βρέθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους προσαχθέντες δέχθηκαν χημικά από αστυνομικούς των ΜΑΤ.