Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, τα ξημερώματα της Τετάρτης σε χωριό της Φθιώτιδας στη βόρεια Λοκρίδα, αστυνομικός που βρισκόταν για ολιγοήμερες διακοπές στον τόπο καταγωγής του, χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο, αν και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης ο αστυνομικός φέρεται να ενοχλήθηκε από τη φασαρία που έκαναν δυο 19χρονοι που βρισκόντουσαν στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου που ήταν κοντά στο σπίτι του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά από διαπληκτισμό με τους 19χρονους, ο αστυνομικός, που βρίσκεται σε διακοπές και είναι εκτός υπηρεσίας, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για να φοβίσει τους 19χρονους.

Οι νεαροί κατήγγειλαν το γεγονός στο Α.Τ. Αμφίκλειας – Ελάτειας και οι αστυνομικοί, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα υπηρεσίας,  συνέλαβαν τον αστυνομικό και του κατάσχεσαν το υπηρεσιακό του όπλο. Σε βάρος του 48χρονου αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και άσκοπους πυροβολισμούς. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως αντέδρασε με αυτό τον τρόπο επειδή πίστεψε ότι πρόκειται για διαρρήκτες.