Ρεβεγιόν και Πρωτοχρονιά αστυνομοκρατίας σε όλη τη χώρα ετοιμάζει η κυβέρνηση, με το σχέδιο να είναι παρόμοιο με εκείνο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται να αναπτυχθούν σε όλη την επικράτεια 10.000 αστυνομικοί, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εντατικοί έλεγχοι.

Ακόμη, τα μέτρα που θα ισχύσουν αφορούν μεταξύ άλλων σε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ της παραμονής έως και τις 5 το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Εξαιρέσεις από την απαγόρευση θα ισχύσουν για λόγους υγείας, εργασίας και βόλτας οικόσιτου ζώου.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προκειμένου να γίνουν έλεγχοι σε όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακοπεί η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας και άλλων πόλεων. Ακόμα σημειώνεται ότι για τη μετάβασή τους σε ρεβεγιόν οι πολίτες θα πρέπει να αποστείλουν κωδικό 6 στο 13033 και το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και κατά την επιστροφή τους.

Πέρα από τους ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, η ΕΛΑΣ θα έχει το δικαίωμα να μπαίνει με την παρουσία εισαγγελέα, έπειτα από καταγγελία και σε σπίτια, όπου θα επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα. Το πρόστιμο που θα επιβάλλεται για σχετική παράβαση στον οικοδεσπότη θα ανέρχεται σε 3.000€ και 300€ θα είναι το ύψος του προστίμου για τους καλεσμένους.

Αναφορικά με τις εκκλησίες, θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά δεκαπέντε τετραγωνικά, ενώ θα πρέπει να τηρείται δύο μέτρα απόσταση και στον ναό να μην υπάρχουν πάνω από 25 άτομα. Για τους μητροπολιτικούς ναούς, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό πριν από τις γιορτές, ο συγκεκριμένος αριθμός ανεβαίνει στα 50 άτομα και σε κάθε περίπτωση οι πιστοί θα πρέπει να φορούν μάσκες. Όπως και στη περίπτωση της μετάβασης σε ρεβεγιόν, η μετάβαση στην εκκλησία θα πρέπει να συνοδεύεται από αποστολή κωδικού 6 στο 13033.