Ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών Πειραιά απολογήθηκαν την Τρίτη, οι πρώτοι πέντε συλληφθέντες.

Σήμερα απολογήθηκε η ομάδα των ελλήνων συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο 40χρονος εφοπλιστής, στη βίλα του οποίου βρέθηκε μέρος του φορτίου ναρκωτικών.

 
Μαζί του απολογήθηκαν η πρώην σύζυγός του και η μητέρα της, η οικιακή βοηθός και φίλος της πρώην συζύγου του 40χρονου.
 
Όλοι δήλωσαν ότι είναι αθώοι και ότι τους παγίδευσαν στην υπόθεση. Επίσης η μητέρα της πρώην συζύγου του 40χρονου και η οικιακή βοηθός δήλωσαν άγνοια για την ηρωίνη που βρέθηκε στο σπίτι στη Φιλοθέη.
 
Αναμένεται η απόφαση των εισαγγελικών αρχών για το αν θα προφυλακισθούν.
 
Εισερχόμενος στα δικαστήρια Πειραιά, ο συνήγορος των κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου, τόνισε ότι οι εντολείς του δηλώνουν την πλήρη αθωότητά τους σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν.
 
Όπως σημείωσε, οι συλληφθέντες θεωρούν ότι ενεπλάκησαν άδικα σε μία ιστορία η οποία έλαβε υπερβολικές διαστάσεις και ότι θα φανεί στις απολογίες η αλήθεια και η ακρίβεια των ισχυρισμών τους.
 
Σε ερώτηση για τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν στην οικία τους, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι θα πρέπει να κατηγορηθεί αυτός ο οποίος τις παρέλαβε και αυτό θα το βρει η ανάκριση.​
 
Για αύριο, Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη η απολογία των πέντε τούρκων συλληφθέντων. Πληροφορίες θέλουν τον εγκέφαλο της οργάνωσης να είναι τούρκος υπήκοος.
 
Η ηρωίνη, βάρους 1,113 τόνων, εκτιμάται πως έχει αξία περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.
 
 

Ελεύθερος ο 15χρονος 
 

Εν τω μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τη Δευτέρα ο 15χρονος γιος του 40χρονου εφοπλιστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έφηβος φέρεται να είχε στείλει μήνυμα με το κινητό του τηλέφωνο σε έναν από τους συλληφθέντες για την υπόθεση.
 
Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έχει λάβει ο 12ος ύποπτος για την υπόθεση, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος παραδόθηκε αυτοβούλως στις Αρχές την Κυριακή.