«Είναι στη δικαιοδοσία του δικαστηρίου εν αναμονή της απολογίας του και δεν δικαιούται κανείς να τον συλλάβει», ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου σύμφωνα με το koutipandoras.gr, που απομάκρυνε από την αίθουσα και την ομάδα των αστυνομικών οι οποίοι επρόκειτο να συλλάβουν τον Κώστα Βαξεβάνη.
 
Στο δικαστήριο, ο Κώστας Βαξεβάνης βρισκόταν για την εκδίκαση της μήνυσης της Λίνας Νικολοπούλου για συκοφαντική δυσφήμιση, κατηγορία για την οποία ο δημοσιογράφος αθωώθηκε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δημοσιογράφος αθωώθηκε με πλειοψηφία 2-1 για την υπόθεση της σχέσης της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, κρίνοντας πως τα όσα είχε δημοσιεύσει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς προκύπτουν από το πόρισμα των αρμόδιων επιθεωρητών Υγείας.
 
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η είδηση της σύλληψης του Κ. Βαξεβάνη έκανε τον γύρω των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου, με τον ίδιο να διαψεύδει την πληροφορία μέσω twitter, υποστηρίζοντας πως εμφανίστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων, για να παραδοθεί για τη μήνυση που κατέθεσε στο πρόσωπό του ο Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με ανάρτηση του πρώτου στα social media.
 
«Αθωώθηκα στη δίκη με τη Στουρνάρα αλλά δεν γράφουν λέξη. Αντιθέτως, εμφανίζουν ως είδηση το “συνελήφθη ο Βαξεβάνης μετά από μήνυση Σαμαρά”. Η αλήθεια είναι ότι εμφανίστηκα αυτοβούλως στις Αρχές και λέω να κάνω μια μήνυση Σαμαρά. Αλλά έχει ασυλία» έγραψε την ώρα που γινόταν γνωστή η πληροφορία της σύλληψής του.


 
«ΑΘΩΟΣ. Έστησαν ένα ολόκληρο αφήγημα βρωμιάς προσπαθώντας να μου κλείσουν το στόμα και να με εμφανίσουν ως συκοφάντη. Με απόφαση του Εφετείου είμαι αθώος. Τώρα πρέπει να απολογηθούν αυτοί. Το τσουνάμι ξεκίνησε #Novartis_Gate #Στουρνάρας


Νικολοπούλου: Θα ζητήσω αναίρεση

 
Τη δυσφορία της για την απόφαση του δικαστηρίου δεν μπόρεσε να κρύψει η Λίνα Νικολοπούλου, καθώς με δήλωσή της προανήγγειλε αίτημά της για την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου για τον Κώστα Βαξεβάνη.
 
Συγκεκριμένα, η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Mindwork απαντά:
 
«Το δικαστήριο εξέδωσε σήμερα απαλλακτική απόφαση κατά πλειοψηφία για τον κατηγορούμενο Κωνσταντίνο Βαξεβάνη για το αδίκημα της απλής δυσφήμισης για το οποίο πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (8) οκτώ μηνών, μολονότι ο κατηγορούμενος δεν απέδειξε την αλήθεια των ισχυρισμών του.
 
Η απόφαση είναι προφανώς εσφαλμένη και η πολιτική αγωγή θα ζητήσει να ελεγχθεί αναιρετικά. Το δημοσίευμα είναι και παραμένει εξόχως δυσφημιστικό. Η απαλλαγή παρά την μη απόδειξη της αληθείας αποτελεί πρωτοφανή δικαστική πρωτοτυπία και εμβάλλει σε σκέψεις και προβληματισμό σχετικά με την ορθή και αμερόληπτη δικαστική κρίση».