Αθώωση της καθαρίστριας από τον Βόλο πρότεινε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ολγα Σμυρλή, πρότεινε στην Ολομέλεια να αθωωθεί η 53χρονη καθαρίστρια, Δήμητρα Τσιαντάκη, που είχε κρατηθεί στις φυλακές γιατί προσκόμισε για την πρόσληψή της παραποιημένο απολυτήριο Δημοτικού το οποίο την έφερε κατηγορούμενη για κακούργημα. Όπως αναφέρει το σκεπτικό της, η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά σε απάτη σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγραφεί.
Nikos Libertas/SOOC
|

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ολγα Σμυρλή, πρότεινε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την αθώωση της 53χρονης καθαρίστριας, όπως είχε πράξει τον Φεβρουάριο και στο Ζ τμήμα του Αρείου Πάγου. Η Δ. Τσιαντάκη, είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο της Λάρισας σε 10 χρόνια φυλάκιση επειδή είχε παραποιήσει το απολυτήριο δημοτικού, προκειμένου να εργαστεί στον δήμο του Βόλου.

Στη συνέχεια και μετά την κοινωνική κατακραυγή που ξέσπασε,  το Εφετείο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή της και να την αποφυλακίσει, με την υπόθεση να παραπέμπεται στον Άρειο Πάγο. Υπενθυμίζεται ότι το «ThePressProject», ο «Ημεροδρόμος» και η «Ελληνοφρένεια», ζητήσαμε με ταυτόχρονη δημοσίευση από τις σελίδες μας την άρση της ποινής της, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα ΜΜΕ. Στην καμπάνια υπογραφών που ξεκινήσαμε, συγκεντρώθηκαν 48.899 υπογραφές.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Ο. Σμυρλή η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά σε απάτη σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγραφεί.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι δεν υπάρχει πλέον αδίκημα, καθώς  μεταξύ άλλων, «ως χρόνο τέλεσης της κακουργηματικής απάτης δέχθηκε το δικαστήριο την περίοδο 1996-2015,  χρόνος που φέρεται να προκάλεσε ζημία στο Δημόσιο λαμβάνοντας τους μισθούς της. Ο αληθής χρόνος τέλεσης όμως, είναι το 1996 που προσκόμισε νοθευμένα πιστοποιητικά με αποτέλεσμα την παραπλάνηση της αρμόδιας επιτροπής» και λόγω αυτού  «η απατηλή συμπεριφορά ήταν άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο λάμβανε μηνιαίες αποδοχές της».

Σύμφωνα με το news247.gr, η 53χρονη  δήλωσε ότι περιμένει με άγχος να τελειώσει η περιπέτεια της για να δει τι θα κάνει με τη ζωή της. «Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν  θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις