Η «ανάγνωση» των γεγονότων, γίνεται από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας υπό το πρίσμα της σοφιστείας του Αγάθωνα, πως ο έχων την εξουσία οφείλει να κυβερνά με γνώμονα ότι κυβερνά ανθρώπους, ότι κυβερνά σύμφωνα με τους νόμους και ότι δεν κυβερνά για πάντα (Τον άρχοντα τριών δει μεμνησαι: πρώτον ότι ανθρώπων άρχει, δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει, τρίτον ουκ αεί άρχει).

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε και τις τρεις αρχές, συμπεριφέρθηκε σαν να μην κυβερνούσε ανθρώπους, κυβέρνησε αντίθετα στους νόμους και συμπεριφέρθηκε σαν να κυβερνούσε για πάντα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν παραβίασε απλά τις ηθικές αρχές αλλά υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι παραβίασε και συγκεκριμένες ποινικές διατάξεις» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα.

Παρά το γεγονός πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επανειλημένα καλέσει την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας να τον οδηγήσει στο ειδικό δικαστήριο εφόσον τον βάζει στο κάδρο, το πόρισμα της πλειοψηφίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «η παραδικαστική λειτουργία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι υποκινείτο, κατευθυνόταν και τελούσε εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Η Επιτροπή μας, ωστόσο, στην παρούσα φάση βάσει της εντολής που έχει λάβει, εστιάζει στις τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου, τις οποίες επισημαίνει αναλυτικά ανά υπόθεση, με την ελπίδα να μην επαναληφθούν από κανέναν που θα βρεθεί στην αντίστοιχη θέση στο μέλλον».

Στο εξόχως πολιτικό πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται ειδική αναφορά στα «πρότυπα διακυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «μας είχε προετοιμάσει ότι έχοντας ως πρότυπα άλλες χώρες, που δεν φημίζονται για την δημοκρατική τους λειτουργία, βασική της επιδίωξη θα ήταν η ποδηγέτηση των θεσμών, των ΜΜΕ και της ίδιας της δικαιοσύνης. Αυτό ήταν μια πολιτική εκτίμηση που τη βλέπαμε να εξελίσσεται με την πλήρη ανοχή της ηγετικής ομάδας και του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που φέρει απόλυτα την πολιτική ευθύνη της προσπάθειας εξόντωσης, χωρίς στοιχεία, των πολιτικών του αντιπάλων και της χειραγώγησης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν τα γαλάζια μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, «η πολιτική αυτή εκτίμηση ενδυναμώθηκε με αδιάσειστα στοιχεία που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. Φυσικά πρόσωπα παρακολουθούνταν, κορυφαίοι υπουργοί συνομιλούσαν με ανθρώπους που εκείνη την στιγμή ελέγχονταν από τη δικαιοσύνη και περιέγραφαν την λειτουργία του Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ ως ενός μαγαζιού που κάνει “δουλειές” ενώ υπήρχε το παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου που ενοχλεί τις “δουλειές” του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παππάς (πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ζητούσε από φυσικά πρόσωπα να κατηγορήσουν, χωρίς στοιχεία, τη σύζυγο του τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να τύχουν ευμενών δικαστικών αποφάσεων, με άνεση μετέφεραν φακέλους δικογραφιών, που ερευνώντο από τη Δικαιοσύνη στα υπουργικά γραφεία και εντός του Μεγάρου Μαξίμου, έκαναν συναντήσεις όπου εκβίαζαν πολίτες και τακτοποιούσαν την επίλυση ανοικτών κακουργηματικών υποθέσεων, ζητώντας να καταβληθούν χρήματα σε τρίτους».

Στο επίκεντρο της ανάλυσης αυτής που κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία, τίθεται η διερεύνηση των ευθυνών των δέκα πολιτικών προσώπων, που βρέθηκαν τα ονόματά τους στις δικογραφίες κατόπιν καταγγελιών και ερευνών της Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντάς το «κορυφαία» απόδειξη των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έναντι των πολιτικών της αντιπάλων. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για επτά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων του Αντώνη Σαμαρά που σήμερα έχουν τεθεί στο αρχείο, του Ανδρέα Λοβέρδου που σήμερα έχει παραπεμφθεί σε δίκη για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας, καθώς και των Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου, που σήμερα ελέγχονται ακόμα από τους εισαγγελείς.

«Το κορυφαίο δε γεγονός όλων είναι ότι ενορχήστρωσαν την δικαστική εξόντωση, χωρίς στοιχεία, δέκα πολιτικών τους αντιπάλων, μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργών, με σκοπό να επιτύχουν κομματικά οφέλη. Η ιδιαιτερότητα λοιπόν της διερευνόμενης υπόθεσης ξεπερνά μια οικονομική συναλλαγή και πράξεις διαφθοράς του ελεγχομένου υπουργού και αγγίζει τον πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, ήτοι της ανεξάρτητης λειτουργίας των αρμοδιοτήτων – εξουσιών της Πολιτείας, την οποία εγγυάται η διάταξη του άρθρου 26 του Συντάγματος» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Η ανάδειξη όλων αυτών των παρανόμων μεθοδεύσεων έχει ως βασικούς στόχους, αφενός να αχθούν ενώπιον του νόμιμου δικαιοδοτικού οργάνου και εξεταστούν με τις εγγυήσεις, που ορίζει το δικαιοκρατικό μας σύστημα οι υποθέσεις, αφετέρου να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον. Να γνωρίζει η κάθε μελλοντική εξουσία ότι λογοδοτούν αυτοί που με ποινικά κολάσιμες πράξεις ναρκοθετούν την δημοκρατία μας και φλερτάρουν με ολοκληρωτικές πρακτικές, κατασκευάζοντας χωρίς στοιχεία υποθέσεις κατά των πολιτικών τους αντιπάλων και να θωρακιστεί θεσμικά η χώρα, ώστε να μην αποτολμήσουν παρόμοιες πράξεις όσοι εμφορούνται από αντιδημοκρατικές αντιλήψεις» αναφέρεται ακόμα.

«Από όλο το αποδεικτικό υλικό παρατηρείται ότι υπήρχε μια δομημένη λειτουργία την οποία κατηύθυνε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος με την πλήρη πολιτική ανοχή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, που σκοπό είχε την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης και τη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων αλλά και φυσικών προσώπων. Αποκορύφωμα αυτής της λειτουργίας ήταν η υπόθεση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Novartis, όπου στοχοποιήθηκαν και κυριολεκτικά “κρεμάστηκαν στα μανταλάκια” δέκα πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο από την έρευνα κατέστη εμφανές ότι παρόμοιες τακτικές ακολουθήθηκαν και σε άλλες υποθέσεις» αναφέρουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο πόρισμά τους.

«Η υλοποίηση του σχεδίου»

Χαρακτηριστικός της ανάλυσης των μελών της Νέας Δημοκρατίας, ο τρόπος που περιγράφεται η «δράση» Παπαγγελόπουλου, στην οποία εντάσσουν τόσο «δημοσιεύματα» σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων, με εμπλοκή των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου, καθώς και του εκδότη, Γιάννη Φιλιππάκη, και «πιέσεις» σε δικαστικούς λειτουργούς.

«Η υλοποίηση του σχεδίου του Δ. Παπαγγελόπουλου επί της αρχής γινόταν ως ακολούθως», περιγράφεται στο πόρισμα:

 • Διοχέτευε δημοσιεύματα σε βάρος πολιτικών ή άλλων φυσικών προσώπων σε δημοσιογράφους (ενδεικτικά στους κκ Βαξεβάνη, Φιλιππάκη, Παπαδάκου) και μέσα που λειτουργούσαν ως φερέφωνα των επιθυμιών του αναπληρωτή υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου (όπως το Documento και η εφημερίδα Δημοκρατία).
 • Εν συνεχεία αξιοποιούσε αυτά τα δημοσιεύματα και τα διαβίβαζε, προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση σε βάρος των προσώπων που αφορούσαν.
 • Δεν σταματούσε όμως εκεί, ασκούσε πιέσεις σε εισαγγελικούς λειτουργούς να χειριστούν τις υποθέσεις κατά τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμούσε, έχοντας φροντίσει σε αυτές τις θέσεις να βρίσκονται άτομα που μπορούσε να τους ασκήσει αθέμιτη επιρροή. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε, μέσω της τακτικής των δημοσιευμάτων εξώθησε σε παραίτηση την πρώην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς κα Ράικου.

Σε περίπτωση μάλιστα που οι εισαγγελικοί λειτουργοί δεν πειθαρχούσαν στις επιθυμίες του κ. Παπαγγελόπουλου, όπως η κα Ράικου και ο κ. Αγγελής, επιστρατεύονταν οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα μέσα για να στοχοποιήσουν πλέον τους ίδιους τους εισαγγελικούς λειτουργούς, ώστε να καμφθεί η αντίσταση τους και να πειθαρχήσουν. Εάν, παρά ταύτα, συνέχιζαν να μην πειθαρχούν, επιστρατευόταν η πειθαρχική τους δίωξη που εν τέλει τους οδηγούσε σε παραίτηση, με αποτέλεσμα την εξόντωσή τους. Την συγκεκριμένη μεθοδολογία καταγγέλλουν κορυφαίοι εισαγγελικοί λειτουργοί όπως η κα Ράικου (ως εισαγγελέας κατά της διαφθοράς στην υπόθεση Novartis), ο κ. Αθανασίου (ως οικονομικός εισαγγελέας σε σειρά υποθέσεων), ο κ.Αγγελής (ως επόπτης Αντιεισαγγελέας του ΑΠ για την Εισαγγελία Διαφθοράς), η κα Τσατάνη (ως εισαγγελέας που διενεργούσε προκαταρκτική στην υπόθεση Βγενοπούλου) και η κα Κυβέλου (ως αντιεισαγγελέας Εφετών που αντέδρασε στην ανάληψη της εισαγγελίας διαφθοράς από την κα Τουλουπάκη).

Αμέσως μετά, περιγράφεται από την Επιτροπή η ακόλουθη «παραδικαστική λειτουγία»:

 • Ο κ. Παπαγγελόπουλος, αν όχι με την ενθάρρυνση, πάντως με την πολιτική ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να ελέγξει τους αρμούς τις δικαστικής εξουσίας μέσω των κρίσιμων Εισαγγελιών Διαφθοράς και Οικονομικών.
 • Για την επιτυχία του εγχειρήματός του αντιλαμβάνεται ότι στις συγκεκριμένες θέσεις πρέπει να υπηρετούν συνεργάσιμοι με αυτόν εισαγγελείς και απομακρύνει αυτούς που δεν επιθυμούν να ενδώσουν σε πιέσεις.
 • Για τα άτομα που θέλει να στοχοποιήσει συνεργάζεται με δημοσιογράφους και μέσα, προκειμένου να διοχετεύει κατασκευασμένα δημοσιεύματα και να προκαλεί, κατόπιν αυτών προκαταρκτικές εξετάσεις.
 • Οι εισαγγελείς που δεν πειθαρχούσαν, στοχοποιούνταν με δημοσιεύματα και εν τέλει απομακρύνονταν με ενεργοποίηση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος τους.
 • Εν συνεχεία, με την αρωγή των εισαγγελικών λειτουργών που συνεργάζονταν μαζί του και κατείχαν τις καίριες θέσεις αλλά και συγκεκριμένους δημοσιογράφους ασκούσε πλήρη έλεγχο στις υποθέσεις που αφ’ ενός ενδιέφεραν τον ίδιο, αλλά αφετέρου παρείχαν και πολιτικά οφέλη για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από άλλα οικονομικά οφέλη για τον ίδιο και τους συμμετόχους του.

Αποδομούν και την έρευνα του FBI

Ένα ακόμα σημαντικό σημείο του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής, είναι αυτό που αφορά τις έρευνες του FBI για το πραγματικό σκάνδαλο της Novartis στη χώρα μας, οι οποίες άλλωστε οδήγησαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό της πολυεθνικής με τη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ, αναγκάζοντάς την να καταβάλλει περί τα 310 εκατ. δολάρια προς τις αμερικανικές αρχές για τον «χρηματισμό υπαλλήλων κρατικών και κρατικά ελεγχόμενων νοσοκομείων και κλινικών στην Ελλάδα», και συνολικά περισσότερα από 345 εκατ. δολάρια για την προσπάθεια επηρεασμού αξιωματούχων και φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στη χώρα μας, στη Νότια Κορέα και το Βιετνάμ.

Το πόρισμα, στο σημείο που αναφέρεται στις αμερικανικές έρευνες και τα έγγραφα του FBI, υποστηρίζει πως επρόκειτο για «απλά πληροφοριακά δελτία προς απόδειξη», ενώ καλύπτει και τον αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή για την παράνομη κατοχή τους, την οποία χαρακτηρίζει νόμιμη. Ακόμα, γίνεται ειδική αναφορά στα σκιώδη ερωτήματα που προκαλούν οι πληροφορίας για διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας την περίπτωση κατά την οποία αναφέρεται το ReralGroup και η εμπλοκή του Νίκου Χατζηνικολάου, ως «χαρακτηριστικό του επιπέδου αναξιοπιστίας των πληροφοριών» του FBI. Υπενθυμίζεται πως για τον παρουσιαστή ειδήσεων, τα έγγραφα ανέφεραν πως «έπαιζε τον ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ της πολυεθνικής φαρμακευτικής και των υπουργών. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα υπουργεία της Άμυνας, των Οικονομικών, της Ανάπτυξης και της Παιδείας».

Συγκεκριμένα, στο πόρισμά τους, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν πως από τα έγγραφα του FBI προκύπτουν τα εξής:

 • Το FBI δεν διεξήγαγε καμία έρευνα και ουδέν στοιχείο είχε εναντίον των πολιτικών. 304
 • Το ίδιο το FBI αναφέρει στα έγγραφα ότι όσα έχει λάβει είναι πληροφοριακό υλικό και δεν αποτελεί συμπέρασμα του ή τελική του εκτίμηση
 • Χαρακτηριστικό του επιπέδου αναξιοπιστίας των πληροφοριών είναι ότι ακόμη και για τα ΜΜΕ αναφέρεται εμπλοκή του groupReal στην υπόθεση, την στιγμή που προδήλως και η διαφημιστική ύλη της συγκεκριμένης εταιρίας είναι απολύτως δικαιολογημένη στις τρέχουσες τιμές, αλλά και ο ρόλος της ήταν επιθετικός για την υπόθεση NOVARTIS σε βάρος της τελευταίας.
 • Δεν απεστάλησαν στη Βουλή τα έγγραφα του FBI που ρητώς έλεγαν ότι δεν έχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα ούτε για χειραγώγηση τιμών
 • Η Εισαγγελέας Διαφθοράς ήταν αυτή που έθεσε για πρώτη φορά θέμα ελέγχου πολιτικών προσώπων.
 • Από τα έγγραφα του FBI προέκυψε η ταυτότητα των εκεί προστατευομένων μαρτύρων που μετά μπήκαν σε καθεστώς προστασίας στην Ελλάδα.
 • Οι προστατευόμενοι μάρτυρες, στις καταθέσεις τους στις ΗΠΑ, δεν εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκουν το πρώτον στην Ελλάδα
 • Από τα έγγραφα των ΗΠΑ αλλά και την ίδια την υπαγωγή τους προκύπτει η εμπλοκή τους και το όφελος τους.
 • Παρά τη ρητή σύσταση του Αντιεισαγγελέα ΑΠ Ζαχαρή ουδέν έγγραφο μας απεστάλη και ιδίως η επικοινωνία της Εισαγγελέως Διαφθοράς με το FBI και τα διαβιβαστικά έγγραφα, για να αποδειχθεί ποιος έβαλε στην έρευνα τα πολιτικά πρόσωπα και με ποια στοιχεία.
 • Από τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Αγγελής προκύπτει επιπλέον ότι ουδεμία διαβάθμιση απορρήτου υπάρχει και ότι τα έγγραφα δεν αποτελούν αποδείξεις αλλά απλές πληροφορίες που πρέπει να αποδειχθούν
 • (διατηρούνται τα κεφαλαία του κειμένου) ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ FBI ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΗΘΕΙ ΨΕΥΔΩΣ ΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΔΩ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ «ΜΑΞΙΜΟ ΣΑΡΑΦΗ» ΚΑΙ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ». Η ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΩΝ.
  305
  ΕΑΝ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ FBI ΘΑ ΚΑΤΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΗΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.
  Εν τέλει από όλα τα έγγραφα που μας προσκόμισε ο κ. Αγγελής πέρα των τεσσάρων ανωτέρω δεν προκύπτει καμία ευθύνη πολιτικών προσώπων ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ προφανώς έχουν μπει στην έρευνα από την ελληνική πλευρά.

Η αποδόμηση των αμερικανικών ερευνών δεν σταματά εκεί, καθώς στη συνέχεια γίνεται ερμηνεία της απόφασης του συμβιβασμού εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Novartis και της αμερικανικής Δικαιοσύνης, ερμηνεύοντας πως σε αυτόν δεν γίνεται αναφορά σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

«Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι η αρχική διαβίβαση της απόφασης στην αγγλική γλώσσα έγινε από την Εισαγγελέα Διαφθοράς με αποσπασματική επιλεκτική μετάφραση, πράγμα ακατανόητο και απαράδεκτο για εισαγγελικό λειτουργό. Η προκλητική αυτή ενέργεια στόχευε να δημιουργήσει παρερμηνείες για εμπλοκή αξιωματούχων στην υπόθεση και αμέσως έσπευσαν ψευδώς να συνδέσουν τους αξιωματούχους με πολιτικά πρόσωπα» αναφέρεται ακόμη. Σημειώνεται δε πως στο πόρισμα γίνεται ειδική αναφορά και παράθεση του δελτίου τύπου της εταιρείας για τον συμβιβασμό, ως επιχείρημα για την μη εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Διαβάστε αναλυτικά το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις καταγγελίες κατά Παπαγγελόπουλου.

Σημειώνεται πως με το πόρισμα αυτό, η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για οκτώ αδικήματα , μεταξύ των οποίων βαριά κακουργήματα, όπως η ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, αλλά και η παράβαση καθήκοντος, απόπειρα εκβίασης, και εγκληματική οργάνωση, ενώ περιλαμβάνονται ακόμα, εκτός της υπόθεσης Novartis, κατηγορίες ακόμα για τις υποθέσεις Βγενόπουλου και Σαμπύ Μιωνή.

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να λάβει χώρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και η ψήφιση των πορισμάτων της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο με οκτώ αδικήματα σε βάρος του από την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικό δικαστήριο για Βγενόπουλο, Μιωνή και Novartis για τον Παπαγγελόπουλο προτείνει η Νέα Δημοκρατία