Την Τετάρτη το  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αθώωσε τους 36 επιχειρηματίες και χρηματιστές που κατηγορούνταν για το σκάνδαλο με τις μετοχές – φούσκες. Το Εφετείο, με διαφορετική σύνθεση, είχε αθωώσει τους 36 και το 1999. Η απόφαση επανήλθε στο προσκήνιο μετά από αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος στην αθωωτική απόφαση.

Η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου εισηγήθηκε τον Νοέμβριο την ενοχή των κατηγορουμένων, αν και είχε αναγνωρίσει ότι η υπόθεση παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες, καθώς έχουν περάσει 18 χρόνια από την απόφαση που αθώωνε ομοφώνως τους κατηγορούμενους από το σύνολο των αξιόποινων πράξεων, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως είχε τονίσει τότε, οι 36 επιχειρηματίες και χρηματιστές είχαν εξαπατήσει και είχαν πλήξει τον νόμο της ελεύθερης αγοράς. «Πλήξατε, με τις μεθοδεύσεις, τον νόμο της ελεύθερης αγοράς με τη διόγκωση της τιμής των μετοχών που δεν θα διαμορφώνονταν σε αυτά τα επίπεδα. Η διαμορφωθείσα τιμή στο ταμπλώ του ΧΑΑ δεν ήταν η “δίκαιη” τιμή, γιατί τη διαμόρφωσαν ψευδώς οι κατηγορούμενοι με τα πακέτα των μετοχών που έριξαν στην αγορά».

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών έκριναν την Τετάρτη κατά πλειοψηφία ,2-1, αθώους όλους τους κατηγορούμενους από τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αντιμετώπιζαν. Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις.