X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Αθωωτική απόφαση για τη λειτουργία της ΕΡΤΟpen μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Αθωώθηκε από το δικαστήριο ο κατηγορούμενος για τη λειτουργία της ΕΡΤΟpen και πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, που είχε συλληφθεί το 2013 μαζί με τον τότε ταμία και νυν γ. γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτρη Κούνη, επειδή ως συνδικαλιστές δεν έριξαν «μαύρο» στο ραδιόφωνο της ERTΟpen, όπως είχε απαιτήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.
|

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ERTΟpen, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννη δεν είναι κατηγορούμενος για την ERTOPEN. Η δίκη αφορούσε καταγγελία του τότε υπεύθυνου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,  Νικόλαου Παπαουλάκη, που με εντολή της κυβέρνησης Σαμαρά είχε κατεβάσει τους διακόπτες της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου του 2013.

Μετά την καταγγελία  συνελήφθησαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο τότε ταμίας και νυν γ. γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτρη Κούνης, επειδή ως συνδικαλιστές δεν έριξαν «μαύρο» στο ραδιόφωνο της ERTopen.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί «χαστούκι» για  τους εχθρούς συνδικαλισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το δικαστήριο τελικά έκανε ομόφωνα δεκτή την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα και αποφάσισε ότι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είναι κατηγορούμενος, δίνοντας έτσι ένα μεγάλο χαστούκι σε αυτούς που σχεδιάζουν το θάνατο του συνδικαλισμού και την παράδοση των εκατομμυρίων εργαζόμενων στα ασύδοτα χέρια των ισχυρών της πολιτικο- οικονομικής διαπλοκής». Ο Π. Καλφαγιάννης δήλωσε στο δικαστήριο ότι έκανε το χρέος του σαν συνδικαλιστής μπροστά στον αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία ενάντια στο «μαύρο» της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά.

«Αν είναι έγκλημα το ότι σαν συνδικαλιστής  έκανα το χρέος μου να είμαι  μπροστά  σε έναν αγώνα  που έδωσαν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία εναντίον μιας  απεχθούς  για  τη δημοκρατία  πράξης, αν είναι  έγκλημα  το ότι διατηρήσαμε  όλοι  μαζί  την ΕΡΤ  ζωντανή και αντισταθήκαμε στις μνημονιακές πολιτικές των μαζικών απολύσεων, της φτωχοποίησης και  της εξαθλίωσης  της κοινωνίας, που εφάρμοζε  η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και ο σημερινός πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης που τότε  ήταν  “υπουργός των απολύσεων” , αν είναι  έγκλημα  το ότι  προστατεύσαμε  τη δημόσια  περιουσία  από  “πλιατσικολόγους”, αν  είναι  έγκλημα  που προκαλέσαμε τη διεθνή αναγνώριση του αγώνα  μας  και τη βράβευση της ΠΟΣΠΕΡΤ  ακόμα και από  τον ΟΗΕ, αν είναι έγκλημα  το ότι  αγωνίστηκα μαζί με τους  συναδέλφους μου, τους χιλιάδες  αλληλέγγυους  από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και όλα τα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης, αν είναι έγκλημα  το ότι δεν προσκυνήσαμε όσους απεργάζονταν το κακό της δημόσιας  ραδιοτηλεόρασης, τότε  να με  καταδικάσετε  και δεν ζητώ  καμία  επιείκεια  από το δικαστήριό σας. Αυτή  η καταδίκη  θα είναι η μεγαλύτερη τιμή  που  μου έχει αποδοθεί».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις