Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», την προηγούμενη εβδομάδα Αφρικανός μόνιμος κάτοικος Κύπρου μετέβη στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετήσει γνωστούς του και στη συνέχεια, επέστρεψε με ταξί στο σπίτι όπου διαμένει νόμιμα και το οποίο βρίσκεται κοντά στον αστυνομικό σταθμό της πόλης.

Αφού πλήρωσε το ταξί που τον μετέφερε γύρω στις 04:00, κατευθύνθηκε με τα πόδια μέχρι την είσοδο του σπιτιού του. Λίγο προτού πλησιάσει σε αυτήν, σταμάτησε δίπλα του ιδιωτικό αυτοκίνητο και από αυτό κατέβηκαν πέντε άτομα, τα οποία φορούσαν άσπρες κουκούλες.

Προτού προλάβει να αντιδράσει, τον άρπαξαν, τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον κτυπούν σε διάφορα μέρη του σώματός του. Στη συνέχεια, του άνοιξαν το στόμα και με τη χρήση πένσας κατάφεραν να του βγάλουν τέσσερα δόντια. Οι φωνές του θύματος δεν κινητοποίησαν κάποιον από τους κατοίκους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα δεν κατήγγειλε την επίθεση στην αστυνομία, καθώς στο παρελθόν αντιμετωπίστηκε με ρατσιστικό τρόπο από αστυνομικούς, όταν έκανε καταγγελίας για επιθέσεις που είχε δεχθεί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» ότι αν το θύμα θελήσει να προχωρήσει σε καταγγελία, η αστυνομία θα διερευνήσει αντικειμενικά και με κάθε σοβαρότητα την υπόθεση, ενώ είναι σε θέση να τον βοηθήσει με ειδικούς επιστήμονες και λειτουργούς.

«Ως Αστυνομία, επιθυμούμε να έχουμε γραπτή κατάθεσή του για το επεισόδιο, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε σχετική διερεύνηση. Ως Αστυνομία έχουμε και τους ειδικούς επιστήμονες και λειτουργούς, έχουμε και τους αστυνομικούς που μπορούν να χειριστούν τέτοιες υποθέσεις και γι’ αυτό θέλουμε να δώσει κατάθεση.

»Του διασφαλίζουμε ότι θα γίνει μια σωστή και αντικειμενική διερεύνηση. Τα όσα καταθέσει θα διερευνηθούν με κάθε σοβαρότητα. Θα διευθετήσουμε συνάντησή του με αξιωματικό του ΤΑΕ Λάρνακας ώστε να δώσει σε συγκεκριμένο άτομο την κατάθεση. Μπορεί να έρθει για κατάθεση μόνος ή με δικηγόρο ή με φιλικό του πρόσωπο».

Ερωτηθείς για την καταγγελία του θύματος σχετικά με ρατσιστική αντιμετώπιση από αστυνομικούς στο παρελθόν, ο Α. Αγγελίδης υποστήριξε πως η αστυνομία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και δεν επιτρέπει σε μέλη της να τα παραβιάζουν.