Την Κυριακή η Κόνγουεϊ χρησιμοποίησε τον όρο «εναλλακτικά στοιχεία», για να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του νέου εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, που υποστήριξε ότι το πλήθος που βρέθηκε στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ήταν «το μεγαλύτερο στη ιστορία». Η άποψη των συνεργατών του Τραμπ δεν επαληθεύεται από φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσίευσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι στην Ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα το 2009 έδωσε το παρών πολύς περισσότερος κόσμος.

Η επιμονή της Κόνγουει να διαψεύδει τις φωτογραφίες και να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς Τραμπ, χρησιμοποιώντας τον όρο «εναλλακτικά στοιχεία» (alternative facts), οδήγησε αρκετούς χρήστες των social media στη σύγκριση με τον όρο «newspeak» στο βιβλίο «1984». Πρόκειται για τον όρο με τον οποίο ο Όργουελ περιγράφει τη ρητορική του αυταρχικού καθεστώτος που περιγράφει στο βιβλίο του, μέσω της οποίας η κυβέρνηση λέει ψέματα στους πολίτες και ισχυρίζεται ότι το ψέμα της είναι η μόνη αποδεκτή αλήθεια.

Ο παραλληλισμός έχει φέρει το «1984» στην 5η θέση των βιβλίων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη λίστα της Amazon. 68 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το βιβλίο του Όργουελ χαρακτηρίζεται (ξανά) προφητικό.