X
Πατήστε εδώ για να γίνεται συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Αύξηση των απελάσεων μεταναστών στα πλάνα της νέας γερμανικής κυβέρνησης

«Ολοκληρωμένο σχέδιο» για την αύξηση και την επιτάχυνση των απελάσεων μεταναστών έχει ο επόμενος υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, της νέας γερμανικής κυβέρνησης.
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
|
 «Ολοκληρωμένο σχέδιο για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών ασύλου και των απελάσεων» μεταναστών έχει ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος ετοιμάζεται να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών στη νέα κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία. Όπως ανέφερε ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag, στόχος του είναι να τεθεί το σχέδιο αυτό σε εφαρμογή αμέσως μόλις το νέο κυβερνητικό σχήμα αναλάβει τα καθήκοντά του.

«Ο αριθμός των απελάσεων πρέπει να αυξηθεί σημαντικά», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Πρέπει ιδιαίτερα να είμαστε αυστηρότεροι έναντι όσων διαπράττουν ποινικά αδικήματα ή εγείρουν κίνδυνο για το ευρύ κοινό», τόνισε ο ίδιος, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους πιο σκληρούς επικριτές της πολιτικής ανοικτών θυρών που αποφάσισε να εφαρμόσει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όταν κορυφώθηκε η προσφυγική κρίση.

Ο Χ. Ζεεχόφερ σχεδιάζει οι νεοαφιχθέντες που δεν εξασφαλίζουν καθεστώς πρόσφυγα ή καθεστώς διεθνούς προστασίας να απελαύνονται το ταχύτερο στις χώρες καταγωγής τους. Εισηγείται επίσης να εγκατασταθούν περισσότερες κάμερες παρακολούθησης σε δημόσιους χώρους.  «Θέλουμε να παραμείνουμε μια χώρα που είναι φιλελεύθερη και ανοικτή στον κόσμο. Αλλά όταν πρόκειται για την προστασία των πολιτών, το κράτος πρέπει να είναι ισχυρό», σημείωσε ο Χ. Ζεεχόφερ, ο οποίος ανήκει στην Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών (CSU). «Πρέπει να υπάρξει συναίνεση (…) δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε περιοχές όπου το κράτος του νόμου δεν βρίσκει εφαρμογή», συνέχισε ο ίδιος.

Μάλιστα, το σχέδιο του Ζεεχόφερ υποστηρίχθηκε την Κυριακή από την Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία πρόσφατα ανέλαβε γενική γραμματέας της CDU. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, η Κραμπ-Καρενμπάουερ έκρινε ότι η εφαρμογή του σχεδίου του Ζεεχόφερ θα αυξήσει την υποστήριξη της κοινής γνώμης στο νομικό πλαίσιο για το άσυλο στη Γερμανία, αφού οι πρόσφυγες που θα παραμένουν στη χώρα θα εκπληρώνουν καλώς ορισμένες προϋποθέσεις.

«Αν θέλει να προσεγγίσει το ζήτημα με ένα συνεκτικό σχέδιο, αυτό είναι καλό σημάδι για τη Γερμανία και την αποδοχή του νόμου για το άσυλο», δήλωσε η νέα ηγέτιδα της CDU. Επικαλούμενη τη δική της εμπειρία -χρημάτισε κρατιδιακή υπουργός Εσωτερικών στο Ζάαρλαντ- η Κραμπ-Καρενμπάουερ σημείωσε ότι προβλήθηκε πολύ μεγάλη αντίσταση τα τελευταία χρόνια στις προτάσεις να τεθούν όρια στη μετανάστευση.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις