Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εισαγγελίας της χώρας, οι δυο συλληφθέντες εκτιμάται πως παρείχαν υποστήριξη στα μέλη της ομάδας που πραγματοποίησαν τις τρομοκρατικές ενέργειες στη γαλλική πρωτεύουσα και κατά τις οποίες βρήκαν τον θάνατο 130 άτομα.

«Δυο άτομα που κατέφθασαν από τη Μέση Ανατολή και είναι ύποπτοι συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο σε κέντρο στέγασης προσφύγων» είπε συγκεκριμένα ο Robert  Holzleitner, εκπρόσωπος τύπου της Εισαγγελίας του Σάλτσμπουργκ, προσθέτοντας πως «στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, στοιχεία που συνδέουν τα άτομα με τις επιθέσεις στο Παρίσι δείχνουν να επαληθεύονται».

Σύμφωνα μ' αυτές, οι δυο άνδρες που βρίσκονται πλέον στα χέρια της Αστυνομίας, είχαν έρθει σε επαφή με τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι, ενώ τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή τους φέρεται να έφτασαν στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής της χώρας από συγκεκριμένη «ξένη υπηρεσία πληροφοριών».

Η αυστριακή εφημαρίδα Kronen Zeitung κάνει λόγο για «Γάλλους με καταγωγή από Αλγερία και Πακιστάν» αντίστοιχα, που «κατάφεραν να περάσουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και έχοντας ανά χείρας πλαστά συριακά διαβατήρια».

Τις συγκεκριμένες πληροφορίες αρνήθηκε να σχολιάσει, τόσο ο εκπρόσωπος του Αυστριακού Υπουργείου Εσωτερικών όσο και ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Σάλτσμπουργκ.