Αυτόνομη κάθοδο του Ποταμιού στις εκλογές προανήγγειλε ο Θεοδωράκης (video)

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα θα κατέβει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές. Δήλωσε ότι μετά τις εκλογές θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες πατριωτικές θέσεις στο νικητή και μόνο αν αυτές γίνουν δεκτές θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης ή και θα συμμετέχουν στην επόμενη κυβέρνηση. Άφησε αιχμές κατά όσων «ήθελαν να στήσουν παλιά εικονίσματα» εντός του Κινήματος Αλλαγής και τόνισε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν.
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
|

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην 83 Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο Σ. Θεοδωράκης προανήγγειλε την αυτόνομη κάθοδο του Ποταμιού στις επόμενες εκλογές και υποστήριξε ότι θα συμπλεύσει με το νικητή μόνο αν γίνουν δεκτές οι συγκεκριμένες θέσεις που θα παρουσιάσει. «Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές. Στον νικητή των εκλογών θα παρουσιαστούμε με συγκεκριμένες πατριωτικές (και όχι κομματικές) θέσεις. Αν ο νικητής στηρίξει τις θέσεις αυτές εμείς θα είμαστε εκεί είτε για ψήφο εμπιστοσύνης είτε για συμμετοχή».

Ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα του όταν τεθεί προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε πως δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψηφίσουν, καθώς σε αυτή την περίπτωση η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές. «Εάν ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν στηρίξουν αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης για το Μακεδονικό, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και πρέπει να οδηγηθούμε σε εκλογές».

Σχετικά με την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής, ο Σ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι η ιδέα στην οποία στηρίχτηκε το ΚΙΝΑΛ δεν ήταν λάθος, αλλά στη συνέχεια κάποιοι θέλησαν να επιστρέψουν σε λύσεις του παρελθόντος  και να στήσουν παλιά εικονίσματα. «Δεν ήταν λάθος η ιδέα που οδήγησε στο ΚΙΝΑΛ. Ήταν λάθος η εκτίμησή μου ότι μπορούσαμε να συνυπάρξουμε όσοι δηλώνουμε εχθροί του λαϊκισμού και του συντηρητισμού. Τα σχέδια κάποιων ήταν άλλα: ήθελαν να στήσουν παλιά εικονίσματα και να επιστρέψουν σε λύσεις του παρελθόντος».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις