Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΡΜΑ, το Σάββατο συγκεντρώθηκαν μέλη της στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, από όπου ξεκίνησαν τη διανομή του περιοδικού «Αντιφασιστική Φρουρά» και την προπαγάνδιση της διεθνικής διαδήλωσης της 2ας Ιουνίου. Κατά την πορεία των συγκεντρωμένων και το πέρασμά τους έξω από το εργοδοτικό σωματείο «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» που αποτελεί ορμητήριο της Χρυσής Αυγής μετά το λουκέτο στα γραφεία τους, τους περίμεναν χρυσαυγίτες οπλισμένοι.

Στη συνέχεια, μετά από φραστικές επιθέσεις των χρυσαυγιτών κατά των μελών της ΟΡΜΑ, οι πρώτοι επιτέθηκαν κατά των δεύτερων, εκσφενδονίζοντας, κατά την καταγγελία της οργάνωσης, πέτρες και λοστούς, με έναν από αυτούς μάλιστα να καρφώνεται στο κράνος μηχανής που φορούσε ένας από τα μέλη της ΟΡΜΑ.

Αμέσως μετά την επίθεση, τα μέλη της ΟΡΜΑ κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να καταθέσουν μηνύσεις για την επίθεση που δέχθηκαν. Στο αστυνομικό τμήμα, μέλη της ΟΡΜΑ φέρονται να κατέθεσαν μηνύσεις για την επίθεση, ενώ από τα πρώτα λεπτά βρέθηκε στο πλευρό των χρυσαυγιτών ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, όπου «άρχισε να φέρεται ως διοικητής του τμήματος», καταθέτοντας εξίσου μηνύσεις.

Στη συνέχεια, πάντα κατά την καταγγελία, μετά την παρέμβαση Λαγού η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές μόνο από την πλευρά των μελών της ΟΡΜΑ. Αμέσως μετά, τους μετέφεραν στα κεντρικά της αστυνομίας στη ΓΑΔΑ, όπου ακολούθησε η διαδικασία αναγνώρισης από χρυσαυγίτες, με έξι από τις προσαγωγές να μετατρέπονται σε συλλήψεις.

Την Κυριακή, οι έξι συλληφθέντες βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, όπου σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της οργάνωσης, η εισαγγελία Πειραιά τους απήγγειλε κατηγορίες για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα που τελούσαν βιαιοπραγίες, καθώς και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όπως μεταφέρει το omniatv, μέλος της ΟΡ.Μ.Α. που βρισκόταν στην επίθεση των φασιστών στο Πέραμα είπε, μεταξύ άλλων, περιγράφοντας την επίθεση:

Στη γωνία λίγο πριν το «σωματείο» είδαμε ότι μας περίμεναν κοντά δέκα φασίστες. Ήταν περίπου οχτώ άτομα. Εμείς αποφασίσαμε ότι η παρέμβασή μας δεν θα σταματήσει και συνεχίσαμε περπατώντας από την απέναντι μεριά του δρόμου. Όταν φτάσαμε έξω από το «σωματείο» δεχτήκαμε την απρόκλητη επίθεση, με πέτρες, μπουκάλια γυάλινα και σίδερα, από τους φασίστες που έβγαιναν κατευθείαν μέσα από τα γραφεία τους. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά να απωθήσουμε την επίθεση, αμυνόμενοι, γιατί ξέραμε ότι αν γυρίζαμε πίσω δεν θα είχε καλή έκβαση το να έχεις δέκα φασίστες πίσω σου με σίδερα.

Όπως προσθέτει το δημοσίευμα, άλλο μέλος της οργάνωσης, περιέγραψε παραστατικά την κατάσταση που αντιμετώπισαν οι αντιφασίστες στο Α.Τ. Περάματος:

Το αστυνομικό τμήμα του Περάματος ήταν μια κατάσταση «περάστε, κ. Λαγέ και κάντε κουμάντο». Αποδείχτηκε ότι αυτός που έκανε κουμάντο, τουλάχιστον τη συγκεκριμένη ημέρα και για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ήταν ο Λαγός και όχι [ο διοικητής του Α.Τ.]

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορταζ του omniatv εδώ