Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο, διαπιστώθηκαν παραβάσεις ένα μπαρ στην Αθήνα, ένα στο Περιστέρι και ένα στο Νέο Ψυχικό, στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 στο καθένα, και αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την προηγούμενη ημέρα διαπιστώθηκε παραβίαση του περιορισμένου ωραρίου λειτουργίας σε τέσσερα μπαρ του Πειραιά, στα οποία επίσης επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ, τριήμερη αναστολή λειτουργίας και σύλληψη των προσωρινών υπευθύνων.

Ωστόσο, σύμφωνα με ιστοσελίδες αστυνομικής ειδησιογραφίας, σε ένα από τα μπαρ του Πειραιά που λειτουργούσε πέραν του ωραρίου, το κλιμάκιο ελέγχου της ΓΑΔΑ εντόπισε δύο αστυνομικούς μαζί με 20 ακόμα άτομα.

Όπως αναφέρεται, ο ένας από αυτούς ήταν ένας αρχιφύλακας, ο οποίος φέρεται να υπηρετεί στο τοπικό τμήμα και να απείλησε τους συναδέλφους του πως θα καταθέσει πως έγινε παράνομη επιβολή προστίμου, και πως το μπαρ είχε κλείσει στην προβλεπόμενη ώρα. Ο δεύτερος αστυνομικός φέρεται ένας υποδιοικητής κεντρικού αστυνομικού τμήματος του Πειραιά, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν σε άδεια ειδικού σκοπού, καθώς είχε βρεθεί θετικός σε κορονοϊό, συνεπώς θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ακόμα πως ακολούθησε ένταση μεταξύ των παρόντων αστυνομικών και του κλιμακίου της ΓΑΔΑ, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ, με τα ρεπορτάζ να αναφέρονται σε παρελθόν «μη σύννομου βίου» του υποδιοικητή, και σε πιθανότητα πίσω από τις αντιδράσεις του να κρύβονται «ιδιοτελείς σκοποί».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως παρότι τα αντίστοιχα ρεπορτάζ αναφέρονται σε προσαγωγή των δύο και σε αναμενόμενη εντολή του αρχηγείου της αστυνομία για ΕΔΕ σε βάρος τους, η ΕΛΑΣ δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση για το περιστατικό με την εμπλοκή των δύο ανδρών.