Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», η Ε. Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι το γεγονός πως το ετήσιο αποτέλεσμα για τον ΕΦΚΑ διαμορφώνεται σε προϋπολογισμένο δημοσιονομικό πλεόνασμα 188,5 εκατομμυρίων ευρώ από αρχικά προϋπολογισμένο δημοσιονομικό έλλειμμα 756 εκατομμυρίων ευρώ, δείχνει ότι η κυβέρνηση στήνει ξανά στα πόδια του το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Σχετικά με τα στοιχεία της μισθωτής εργασίας, έκανε λόγο για αύξηση της μισθωτής εργασίας και αλλαγή του κακού κλίματος που δείχνει πως η χώρα έχει αρχίζει να κερδίζει το χαμένο έδαφος της κρίσης. «Τα στοιχεία δείχνουν μία σημαντική αύξηση της μισθωτής εργασίας, πλέον των 250.000 νέων θέσεων εργασίας. Αρχίζει να διαμορφώνεται μία τάση αντιστροφής του κακού κλίματος. Δηλαδή, πλέον, σε επίπεδο θέσεων εργασίας, είμαστε περίπου εκεί που ήμασταν προς τα τέλη του 2011. Αρχίζουμε και κερδίζουμε το χαμένο έδαφος της κρίσης».


Στην Τρίτη αξιολόγηση το ζήτημα των απεργιών

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο παρέμβασης των δανειστών σε ενδεχόμενο απεργιών, ανέφερε πως είναι στα θέματα της τρίτης αξιολόγησης που πρέπει να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

«Αυτήν τη στιγμή, για να λάβει μία γενική συνέλευση απόφαση για απεργία, χρειάζεται το ένα τρίτο των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Το ζήτημα είναι, αν αυτό το ένα τρίτο θα γίνει ένα δεύτερο. Προς το παρόν, είναι υπό συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια. Θα το δούμε πως θα εξελιχθεί στην πορεία της διαπραγμάτευσης και της τρίτης αξιολόγησης. Σκοπός είναι η ταχύτερη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Πάντα, υπάρχουν δυσκολίες σε μία διαπραγμάτευση και σε μία αξιολόγηση, όμως, νομίζω ότι στη συγκεκριμένη αξιολόγηση τα ζητήματα είναι, κυρίως, εφαρμοστικά των νόμων, δεν είναι ζητήματα μεγάλων νομοθετικών αλλαγών».