Σε ραδιοφωνική συνομιλία του Άρη Πορτοσάλτε και του Μπάμπη Παπαδημητρίου, πρώην δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ και νυν βουλευτή της Νέα Δημοκρατίας, με αφορμή δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation που αναφερόταν στον Κ.Μητσοτάκη ως τον «μικρό Κούλη» που κέρδισε την εξουσία, ο Μπ.Παπαδημητρίου είπε στον αέρα τα εξής:

«Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά, αλλά υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται».

Ο Άρης Πορτοσάλτε αναρωτιόταν αν η Liberation είναι η ΑΥΓΗ ή αν επιθυμεί να γίνει η ΑΥΓΗ. Για την ιστορία η γαλλική εφημερίδα ξεκίνησε λίγα χρόνια μετά τον Μάη του ‘68, το 1973, από τον Γάλλο συγγραφέα και φιλόσοφο Ζαν-Πολ Σαρτρ.