Η Β. Ρέντινγκ σε συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική» σχολιάζει τις αποκαλύψεις περί υποκλοπών τηλεφωνικών επικοινωνιών στην Ευρώπη και τονίζει ότι η Ε.Ε. επανεξετάζει το πλαίσιο ανταλλαγής δεδομένων με τις ΗΠΑ, διαμηνύοντας: «Από τη στιγμή που ένα ενιαίο και συνεκτικό σύνολο κανόνων προστασίας των δεδομένων υφίσταται στην Ευρώπη, θα περιμένουμε το ίδιο και από τις ΗΠΑ».

H αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλάει για την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των μυστικών υπηρεσιών ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ενδυνάμωση της Ευρώπης στο συγκεκριμένο τομέα, ώστε να εξασφαλίσουμε ισότιμες συνθήκες με τους Αμερικανούς εταίρους μας. Θα ευχόμουν, λοιπόν, να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία ώστε να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία για την ισχυρότερη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να μιλάμε με μια ισχυρή κοινή φωνή στις ΗΠΑ. Η NSA χρειάζεται ένα αντίβαρο. Επομένως, η πρότασή μου σε μακροπρόθεσμη βάση θα ήταν να δημιουργήσουμε μία Ευρωπαϊκή Μυστική Υπηρεσία έως το 2020».

Διαβάστε περισσότερα εδώ