«Ήταν από την αρχή μία πάρα πολύ δύσκολη συμφωνία για να εφαρμοστεί, ούτως η άλλως. Μετά από χθες, νομίζω ότι αυτή η συμφωνία είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεται στη ζωή,  πλέον», δήλωσε στον Real fm σχετικά με τη συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία για την προσφυγική κρίση 

Ερωτηθείς για το αν κινδυνεύει η Σένγκεν, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς το κόστος «είναι δυσθεώρητο για την Ευρώπη». Αυτό που πιστεύει πως θα αλλάξει, είναι η προσέγγιση της ΕΕ απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, κάτι που θα οδηγήσει στην αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η Σένγκεν. Το κόστος για την κατάργηση της Σένγκεν είναι πολύ μεγάλο για την Ευρώπη . Θα σας έλεγα ότι είναι δυσθεώρητο. Αυτό όμως που πιστεύω ότι θα αλλάξει, είναι η προσέγγιση και η φιλοσοφία που έχει η ΕΕ απέναντι στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό θέμα. Και εκεί φοβάμαι ότι η θέση και η στάση της χώρας άρδην, επίσης, θα αλλάξει. Βιαίως θα σας έλεγα. Θα αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις γνωστές προηγούμενες θέσεις του και θα μετακινηθεί προς μία πολύ πιο σκληρή πολιτική απέναντι στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.