Κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία, και του στελέχους του κόμματος, Γιάννη Μπουρνούς στράφηκε την Τετάρτη ο βουλευτής του κυβερνητικού εταίρου, Δημήτρης Καμμένος, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στα πυρά που δέχθηκε ο Πάνος Καμμένος από τον Φώτη Κουβέλη για τις «υπερτροφικές» αναφορές του πρώτου σε ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.
 
«Εγώ δηλαδή τώρα να πω ότι είναι ατροφικός ο εγκέφαλος της κυρίας Καββαδία ή ο εγκέφαλος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ που στέλνει βουλευτές στο κουρδικό κόμμα;» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ στη συνέχεια έψεξε τους δύο πολιτικούς για την απόφασή τους να υποστηρίξουν με την παρουσία τους το συνέδριο του φιλοκουρδικού κόμματος, την ώρα που ο Ερντογάν πραγματοποιεί πογκρόμ εντός και εκτός συνόρων κατά των Κούρδων.
 
«Έχουμε αυτή την όξυνση, πήγαν να μας βουλιάξουν το καράβι, έχουμε μια ιδιότυπη ομηρία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάνε στον εχθρό του Ερντογάν και φωτογραφίζονται χαμογελαστοί»  δήλωσε μιλώντας για μία ακόμα φορά στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ο βουλευτής, σχολιάζοντας πως «εγώ λέω ότι ήταν πολύ άστοχη κίνηση».
 
Το στέλεχος των ΑΝΕΛ με τις συχνές παρουσίες στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν παρέλειψε να καλύψει και τον παράγοντα του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, για την εισβολή του στο γήπεδο και τα έκτροπα που ακολούθησαν, σημειώνοντας πως «νομίζω αν το ξανασκεφτόταν δεν θα το έκανε, είναι άνθρωπος αυθόρμητος ο Σαββίδης», ενώ αναφορικά με το ερώτημα των διακριτικών σχέσεων μεταξύ του επιχειρηματία και της κυβέρνησης, σχολίασε πως «δεν έχω διακρίνει προνομιακή σχέση του με την κυβέρνηση».
 
Σημείωσε, ωστόσο, πως «όταν έχεις αγοράσει ΜΜΕ, έχεις μπει σε διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ, δεν μπορείς να μεροληπτείς υπέρ της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης. Εάν δεν είχε κάνει τέτοιες δηλώσεις θα είχε να δώσει εξηγήσεις μόνο για την παράτυπη είσοδο στο γήπεδο».

Καββαδία: Θιασώτης ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων

 
Οι αναφορές του Δημήτρη Καμμένου κατά της Αννέτας Καββαδία έφτασαν στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τον χαρακτήρισε «θιασώτη ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων», υπογραμμίζοντας πως δεν αξίζει να ασχοληθεί μαζί του.
 
«Με τον παραληρηματικό, χυδαίο λόγο του Δ.Καμμένου, δεν αξίζει να ασχοληθώ. Η δουλειά μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης-όπου βρίσκομαι αυτή τη στιγμή-είναι πολύ σοβαρότερη από τις ύβρεις ενός θιασώτη ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων…» ανέφερε χαρακτηριστικά.