Το μπαζάρ βιβλίων θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στις 16 και 17 Μαρτίου, στην οδό Πειραιώς 132 από τις 10 έως τις 5 το απόγευμα.

Αν θέλετε να βοηθήσετε το εγχείρημα, μπορείτε να καλέσετε τον κ.Λεωνίδα στο τηλ. 697 723 9766 ή να του γράψετε στο [email protected] (απαντάει μετά από 1-2 μέρες, μόλις έχει σύνδεση στο ίντερνετ). 

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ο κ.Λεωνίδας έκανε μια ανάρτηση στο Facebook ζητώντας από τους συνανθρώπους μας «συνανθρώπους μας αν έχουν βιβλία να μας δώσουν για να κάνουμε ένα μπαζάρ και να έχουμε ένα πρώτο έσοδο για να ξεκινήσουμε με το ενοίκιο για ένα μόνιμο βιβλιοπωλείο-παλαιοπωλείο». 

«Ένας καλός φίλος, ο Θόδωρος Αντωνόπουλος, διάβασε την ανάρτησή μου στο Facebook, και επειδή γράφει στη Lifo, μου πρότεινε να βρεθούμε για να γράψει κάτι. Εγώ δέχτηκα γιατί ήθελα να κοινοποιηθεί και να γίνει πολύ γνωστό. Μετά το άρθρο του έγινε κάτι αναπάντεχο και απροσδόκητο. Πάρα πολλοί άνθρωποι επικοινώνησαν κι άρχισαν να φέρνουν βιβλία. Τώρα έχουν ξεπεράσει τις 2.500. Τα μάζεψα στην αρχή σε μια αποθήκη στα Άνω Πατήσια που μου ‘χε παραχωρήσει μια φίλη και έμενα. Μας βοηθάνε άνθρωποι που έχουν αυτοκίνητο γιατί εμείς δεν έχουμε τίποτα. Το σκεπτικό είναι να κάνουμε ένα ανοιχτό και προσβάσιμο μπαζάρ τώρα. Υπάρχουν κι άλλες ιδέες να αξιοποιηθούν. Όταν είναι κάποιος άστεγος αυτό που πρέπει να κάνει και αυτή την απόφαση πήρα κι εγώ, είναι να βγει και να μιλήσει. Με όποιο τρόπο μπορεί, αλλά να μιλήσει. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη αλλά να σταθούμε στα πόδια μας με κάποιο τρόπο. Και νομίζω ότι είναι τίμιος ο τρόπος αυτός» μας είχε αναφέρει ο Λεωνίδας Κουρσούμης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του TPP, την περασμένη εβδομάδα.
 

«Έκανα μια προσπάθεια να πάρω σύνταξη αλλά μου λείπουν μερικά ένσημα. Επίσης επιχείρησα να μπω σε κάποια προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά σε όλα υπάρχουν προσκόμματα. Δηλαδή, εγώ δεν έχω σπίτι και θέλουν κάπου να μένω, θέλουν μια διεύθυνση κατοικίας. Έμενα σε ένα σπίτι στην Κυψέλη αλλά έπρεπε να το αφήσω γιατί δεν είχα να το πληρώσω. Από πέρσι τον Φλεβάρη δεν μένω πουθενά. Δεν έχω σπίτι. Θα μπορούσε κάποιος να με βάλει στη φορολογική του δήλωση ως φιλοξενούμενο αλλά δεν έγινε ούτε αυτό. Ο μόνος τρόπος τώρα είναι να ετοιμάσουμε το βιβλιοπωλείο. Δύο φίλοι δικηγόροι ενδιαφέρθηκαν να αναλάβουν να χειριστούν αυτή την κοινωνικού χαρακτήρα εταιρεία που θα μας περιλάβει κι εμάς μέσα και θα αρχίσουμε κάπως να ανασαίνουμε» είχε προσθέσει.