Στην ανακοίνωσή του το BDS Greece σημειώνει ότι η κρίση – σταθμός των ελληνικών δικαστικών αρχών, αναγνωρίζει, μεταξύ άλλων, την παράνομη ύπαρξη ισραηλινών στρατευμάτων στο έδαφος της Παλαιστίνης και τη νομιμότητα του μποϊκοτάζ εταιρειών και προϊόντων που έχουν καταδειχθεί πως χρηματοδοτούν την γενοκτονία των Παλαιστινίων, ως μέσο προστασίας των δημόσιων χώρων και χώρων εστίασης από άτομα που υποστηρίζουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η συλλογικότητα, κρίθηκε ότι οι σχετικές δηλώσεις και η παρότρυνση καταστημάτων εστίασης προς μποϊκοτάζ τέτοιου είδους προϊόντων «δεν αποτελούν υποκίνηση ή προτροπή σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις εις βάρος ατόμων που προσδιορίζονται με βάση την εθνική τους ταυτότητα (Ισραηλινών), ενώ σε κάθε περίπτωση δεν προκύπτει κίνδυνος της δημόσιας τάξης ή απειλή για τη ζωή, την ελευθερία των ατόμων αυτών», ούτε τυποποιούν ηθική αυτουργία στη διακριτική μεταχείριση πολιτών λόγω εθνικής καταγωγής κατά την παροχή υπηρεσιών (άρθρο 11 του ν. 4443/2016).
«Οι κανόνες διεθνούς δικαίου δεν είναι κουρελόχαρτα, το κράτος του Ισραήλ και οι πολιτικές του δεν εξαιρούνται από τη λογοδοσία και την κριτική. Η αλήθεια αποκαθίσταται, οι λέξεις ανακτούν το πραγματικό νόημά τους και η ελπίδα για μια ελεύθερη Παλαιστίνη δυναμώνει», υπογραμμίζει το BDS Greece.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Νομική νίκη του κινήματος αλληλεγγύης – Έχουμε το δίκαιο & το νόμο με το μέρος μας
Χαιρετίζουμε την αρχειοθέτηση της ποινικής υπόθεσης σε βάρος της ακτιβίστριας Sissy Fragho, η οποία είχε βρεθεί στην παράδοξη θέση να πρέπει να παράσχει εξηγήσεις ως ύποπτη για το αδίκημα της παραβίασης του αντιρατσιστικού νόμου, για δημοσίευσή της στην οποία διαμαρτυρόταν ενάντια στο απαρτχάιντ & τη γενοκτονία των Παλαιστινίων, στο πλαίσιο της καμπάνιας των “Apartheid Free Zones” (AFZ) του BDS Greece.
Η κρίση – σταθμός των ελληνικών δικαστικών αρχών, αναγνωρίζει, μεταξύ άλλων, την παράνομη ύπαρξη ισραηλινών στρατευμάτων στο έδαφος της Παλαιστίνης & τη νομιμότητα του μποϊκοτάζ εταιρειών και προϊόντων που έχουν καταδειχθεί πως χρηματοδοτούν την γενοκτονία των Παλαιστινίων, ως μέσο προστασίας των δημόσιων χώρων & χώρων εστίασης από άτομα που υποστηρίζουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Ειδικότερα κρίθηκε ότι οι σχετικές δηλώσεις & η παρότρυνση καταστημάτων εστίασης προς μποϊκοτάζ τέτοιου είδους προϊόντων “δεν αποτελούν υποκίνηση ή προτροπή σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις εις βάρος ατόμων που προσδιορίζονται με βάση την εθνική τους ταυτότητα (Ισραηλινών), ενώ σε κάθε περίπτωση δεν προκύπτει κίνδυνος της δημόσιας τάξης ή απειλή για τη ζωή, την ελευθερία των ατόμων αυτών”, ούτε τυποποιούν ηθική αυτουργία στη διακριτική μεταχείριση πολιτών λόγω εθνικής καταγωγής κατά την παροχή υπηρεσιών (άρθρο 11 του ν. 4443/2016).
Η νομική νίκη του κινήματος αλληλεγγύης ακολουθεί & συμπληρώνει τις τεράστιες διαδηλώσεις και δράσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρο τον πλανήτη ενάντια στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, υπενθυμίζοντας πως έχουμε το δίκαιο και το νόμο με το μέρος μας.
Οι κανόνες διεθνούς δικαίου δεν είναι κουρελόχαρτα, το κράτος του Ισραήλ & οι πολιτικές του δεν εξαιρούνται από τη λογοδοσία & την κριτική. Η αλήθεια αποκαθίσταται, οι λέξεις ανακτούν το πραγματικό νόημά τους & η ελπίδα για μια ελεύθερη Παλαιστίνη δυναμώνει.
Αλληλεγγύη σε όλους τους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διώκονται αδίκως για την δράση τους ενάντια σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Εν μέσω μιας γενοκτονίας, υπάρχει μόνο μια σωστή πλευρά.
🇵🇸 Με την Παλαιστίνη»
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.