Άγνωστοι ξήλωσαν και κατέστρεψαν τις αναμνηστικές πλάκες του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που βρίσκεται εντός του χώρου της πανεπιστημιούπολης, κοντά στην κεντρική βιβλιοθήκη. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί στον ίδιο χώρο τον περασμένο Ιούλιο, όταν άγνωστοι δράστες πέταξαν μπλε μπογιές στο μνημείο ενώ σχημάτισαν σταυρούς γράφοντας «Ιησούς Χριστός Νικά».

Η Πρυτανεία του ΑΠΘ εξέφρασε τον αποτροπιασμό της και κάλεσε την κοινωνία με όλους τους φορείς της σε εγρήγορση απέναντι στα φαινόμενα φυλετικού μίσους, τυφλής βίας και καταστροφών. Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με βαθιά θλίψη ενημερώνει την πανεπιστημιακή κοινότητα και όλη την κοινωνία της πόλης και της χώρας για το νέο κρούσμα βανδαλισμού: την καταστροφή του μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου, που βρίσκεται στο κεντρικό πάρκο της πανεπιστημιούπολης. Άγνωστοι βάνδαλοι ξήλωσαν σήμερα και έσπασαν τις μαρμάρινες πλάκες του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο εβραϊκό νεκροταφείο, το οποίο υπήρχε μέχρι την Κατοχή στο χώρο του Πανεπιστημίου. Η Πρυτανεία, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας, καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και καλεί την κοινωνία με όλους τους φορείς της σε εγρήγορση απέναντι στα φαινόμενα φυλετικού μίσους, τυφλής βίας και καταστροφών».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταδίκασε με τη σειρά του την καταστροφή που προξένησαν «βάνδαλοι φασίστες» και τόνισε πως είναι ώρα να ενεργοποιηθούν συντεταγμένα η Πολιτεία και η κοινωνία απέναντι στα φαινόμενα μισαλλοδοξίας και φασισμού.