Βενιζέλος: Το μήνυμα της Γεννηματά είναι ότι υπάρχει ένα άλλο ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο

«Θύμα της πολιτικής σκοπιμότητας» της Φώφης Γεννηματά δήλωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε συνέντευξή του τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος και η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής έχουν διαφορετική πολιτική προσέγγιση των πραγμάτων, καθώς και πως εκείνη επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα ότι «υπάρχει ένα άλλο ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο». Παράλληλα, διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν κοντά στη Νέα Δημοκρατία, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει για ακόμα μία φορά δημοσίως πίεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να μην υπογράψει τα σχετικά διατάγματα για την νέα ηγεσία των ανωτάτων δικαστικών οργάνων.
|

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη» δήλωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, επιχειρώντας να καταγράψει από τη σκοπιά του τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στη συνάντησή του με τη Φ. Γεννηματά.
 
«Τα περιστατικά είναι πάρα πολύ απλά. Η κυρία Γεννηματά μου τηλεφώνησε την Πέμπτη για να συναντηθούμε το Σάββατο. Υπέθεσα ότι θα ήθελε να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μου πολλές εβδομάδες, είχαμε απλά τυπικές συναντήσεις στα κομματικά όργανα» ανέφερε ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, για να συνεχίσει σημεία της συζήτησής του με τη Φ. Γεννηματά.
 
«Μετά από μια χαλαρή συζήτηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η κυρία Γεννηματά μου είπε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της. Πρώτον, ότι έχει αισθητές διαφορές με την δική μου πολιτική, δεύτερον, ότι έχει σχηματίσει τη γνώμη ότι δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένα απλό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αλλά να έχω ένα ευρύτερο ρόλο, και τρίτον ότι έχει δεσμευθεί σε τρίτο πρόσωπο την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας» υποστήριξε.
 
Ακολούθως, απαντώντας στη μομφή που του απηύθυνε η Φ. Γεννηματά για την απόφασή του να μην διεκδικήσει θέση βουλευτή στη μάχη του σταυρού, ο Β. Βενιζέλος απάντησε πως «αυτό είναι προσβολή. Με ενδιαφέρει εμένα να είμαι βουλευτής; Τιμώ  το κοινοβουλευτικό αξίωμα αλλά το κατέχω 27 χρόνια. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι πρέπει να έχει και εμένα στη Βουλή, ως φωνή στους κόλπους του. Αν ήθελε ας το έκανε». 
 
«Δεν υπάρχει προηγούμενο πρώην αρχηγός κόμματος να κάνει τον πολιτευτή σε κάποια εκλογική περιφέρεια» σχολίασε ακόμη, υποστηρίζοντας πως δεν απαξιώνει τον κοινοβουλευτισμό, αλλά επιθυμεί να ασχοληθεί «με τα μεγάλα θέματα για το μέλλον της χώρας». «Είμαι πολιτευτής; Θέλω την επανεκλογή μου; Αυτός είναι ο ρόλος μου; Δεν με ενδιαφέρει αυτό» πρόσθεσε, ενώ παράλληλα επιχείρησε να ερμηνεύσει τη στάση της Φ. Γεννηματά υποστηρίζοντας πως «ήθελε λοιπόν να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι υπάρχει ένα άλλο ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο. Το επεισόδιο προκλήθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα».
 
Στη συνέχεια, για την επιλογή του Γιώργου Καμίνη στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, ο ίδιος διερωτήθηκε «αν ήθελε να σηματοδοτήσει αυτά που σηματοδοτεί στην κορυφή του Επικρατείας, γιατί κατέβηκε στις ευρωεκλογές», ενώ σχολιάζοντας τη φράση της Φ. Γεννηματά ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή», ο υποστήριξε πως αυτό δεν αφορά τον ίδιο «αλλά τους επόμενους». Μάλιστα, στο σημείο αυτό επιτέθηκε εκ νέου στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας πως κατ' ουσίαν «έχρισε τη Νέα Δημοκρατία νικητή των εκλογών», κατηγορώντας την πως με την πολιτική της επιχορηγεί την αξιωματική αντιπολίτευση.
 
«Εγώ αγωνίστηκα και αγωνίζομαι να μην είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία (…)  Πρόκειται για μία λογική αυτοχειριασμού της παράταξης και της χώρας» σημείωσε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, και τόνισε πως δεν τον αφορούν οι εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ, ούτε το οποιοδήποτε θέμα ηγεσίας του. Πρόσθεσε ακόμα πως στη Νέα Δημοκρατία τον σέβονται, και ζήτησε από το κόμμα της Φ. Γεννηματά «λίγο περισσότερο σεβασμό και όχι τόση αμνησία». Λίγο αργότερα, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει Νέα Δημοκρατία στον ορίζοντά μου», απαντώντας στα σενάρια που τον θέλουν να προσεγγίζει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός πως ο ίδιος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη στον απόηχο της αποχώρησής του από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, δεν παρέλειψε να ασκήσει επιπλέον πιέσεις στον Προκόπη Παυλόπουλο αναφορικά με την υπόθεση του Προεδρικού Διατάγματος για τον ορισμό της νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη, απαντώντας στα σενάρια που τον θέλουν να εποφθαλμιά τη θέση του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας «αφήστε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήσυχο να μην υπογράψει τα διατάγματα για τη Δικαιοσύνη».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Β. Βενιζέλου στο ΣΚΑΪ:

Διαβάστε ακόμα: Υπάρχει ΚΙΝΑΛ «χωρίς Βενιζέλο»;


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις