«Δεν βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον που μπορεί να ερμηνευθεί ελεύθερα. Η Συνθήκη προβλέπει σαφώς ότι οποιαδήποτε βοήθεια είναι συνδεδεμένη με αντιπαροχές. Το να αποκλίνεις από αυτή την αρχή, δεν είναι νομικά δυνατό. Στην Ευρώπη έχουμε επιλέξει τον δρόμο προγραμμάτων βοήθειας και μεταρρυθμίσεων, ο οποίος έχει λειτουργήσει ικανοποιητικά μέχρι τώρα, με εξαίρεση την Ελλάδα».
Ο Γιέγκερ επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος «να φύγουμε από αυτή τη γενική μας φιλοσοφία και με αυτήν θα πάμε και στις συνομιλίες. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση. Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει υπό αμφισβήτηση, με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αυτή τη βάση της έως τώρα συνεργασίας στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας».
«Πρέπει να συζητήσουμε σε ποια βάση θα μπορέσουμε καν να συνεχίσουμε να συζητούμε», δήλωσε ο Γιέγκερ και τόνισε ότι δεν υπάρχει σε αυτό το θέμα διάσταση μεταξύ του ΔΝΤ και του Eurogroup.
«Στην Ευρώπη επιλέξαμε τον άλλο δρόμο. Μέχρι τις 30 Ιουνίου ήταν στο πλαίσιο του EFSF, τώρα στο πλαίσιο του ESM, που προβλέπει τη σύνδεση με όρους. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή προσέγγιση, την οποία επεξεργαστήκαμε από κοινού με το ΔΝΤ και την ακολουθήσαμε επιτυχώς τα τελευταία χρόνια. Και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσουμε τώρα αυτή την προσέγγιση».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ