Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το συνδικάτο Verdi, θα πραγματοποιηθεί απεργία 25 ωρών, αρχής γενομένης από τις 04.00 τοπική ώρα (05.00 ώρα Ελλάδος), στα αεροδρόμια Τέγκελ και Σένενφελντ του Βερολίνου. Το συνδικάτο θέλει μισθολογική αύξηση για το προσωπικό εδάφους σε 12 ευρώ την ώρα, από περίπου 11 ευρώ, στο πλαίσιο μιας μονοετούς συλλογικής συμφωνίας. Ο εργοδότης προσφέρει περίπου 10 λεπτά του ευρώ περισσότερα την ώρα, σε διάστημα τεσσάρων ετών.
 
Η Lufthansa ανακοίνωσε πως θα ματαιώσει τη Δευτέρα όλες τις πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο προς το Βερολίνο και από τη γερμανική πρωτεύουσα προς τις πόλεις αυτές. Δεν έκανε γνωστό για πόσες πτήσεις πρόκειται. Εκτός από τη Lufthansa, τα δύο αεροδρόμια εξυπηρετούν αεροπορικές εταιρείες που περιλαμβάνουν τις Air Berlin, easyJet και Ryanair.

Σε ακυρώσεις πτήσεων από και προς το Βερολίνο προχωρά τη Δευτέρα και η Aegean, λόγω της νέας 25ωρης απεργίας που εξήγγειλε το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου Tegel. Συγκεκριμένα, ακυρώνονται οι πτήσεις:
A3 852  Αθήνα – Βερολίνο (Tegel) Αναχώρηση από Αθήνα 08:30
A3 853 Βερολίνο (Tegel) – Αθήνα Αναχώρηση από Βερολίνο 11:15

Η αεροπορική εταιρεία προσπαθεί να επικοινωνήσει με όλους τους επιβάτες των παραπάνω πτήσεων και προγραμματίζει την Τρίτη να εκτελέσει έκτακτη πτήση προς/από Βερολίνο με μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκάφη για τη διευκόλυνση των επιβατών.
 
Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν στο Βερολίνο την Παρασκευή, κατά την προηγούμενη απεργία του προσωπικού εδάφους, που προκάλεσε τη ματαίωση σχεδόν 700 πτήσεων.