Χιλιάδες ισραηλινών που βγήκαν στους δρόμους της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ το Σαββατοκύριακο, και περικύκλωσαν την πρωθυπουργική κατοικία, απαιτώντας την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν «Μπίμπι» Νετανιάχου, αντιμετωπίστηκαν βίαια από τις δυνάμεις καταστολής. Αντίστοιχες πολυπληθείς πορείες, με το ίδιο αίτημα, έγιναν και στο Τελ Αβίβ και την πόλη Καισάρεια, στα βόρεια της χώρας.  Οι σεμνότεροι υπολογισμοί κάνουν λόγο για πάνω από 10.000 διαδηλωτές, μόνο στην Ιερουσαλήμ.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται για τη διαφθορά και τα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία εμπλέκεται ο ακροδεξιός Ισραηλινός ηγέτης, όπως και για την ανικανότητα της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει επαρκώς την πανδημία και την ανεργία που αυτή δημιούργησε. Ο δείκτης ανεργίας στο Ισραήλ, μετά την πανδημία, έχει αγγίξει το 23% ενώ η χώρα έχει πάνω από 72.000 κρούσματα κορονοϊού.

Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν ολόκληρες οικογένειες, μικρά παιδιά και έφηβοι, που γνώρισαν από πρώτο χέρι την αστυνομική βία. Παρά την κρατική αντίδραση, οι διαδηλωτές παρέμειναν στις θέσεις τους, τραγουδώντας, χορεύοντας και ζητώντας επίμονα την παραίτηση του «Μπίμπι».

O Νετανιάχου χαρακτήρισε «κατευθυνόμενες από τα μήντια» που τα ελέγχουν οι αντίπαλοί του, τις διαδηλώσεις, που, όπως υποστηρίζει «έχουν ως στόχο να ανατρέψουν την ίδια τη δημοκρατία». Στο σκηνικό επενέβη και ο 29χρονος γιός του Νετανιάχου, Γιαϊρ, που προέτρεψε τους οπαδούς του πατέρα του, μέσω τουίτερ, να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις έξω από τις κατοικίες «αυτών που βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις».

Το tweet του Νετανιάχου του νεώτερου κατέβηκε μετά από δικαστική παρέμβαση.