Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ειδική αναφορά στους Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή που ήταν παρόντες.

«Παίρνω δύναμη από τη δική σας δύναμη για να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους αγωνιστές του κόμματος μας.

Συνέχισεε λέγοντας: «Πρέπει να προχωρήσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Δεν έχουμε άνεση για μικροκομματικά παιχνίδια. Χρειάζεται να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη που χάθηκε με την προηγούμενη κυβέρνηση.»

«Δεν θα αναφέρω το όνομα του πρώην πρωθυπουργού γιατί εδώ χτυπά η καρδιά της ΝΔ», είπε ο επικεφαλής της ΝΔ. Πρέπει να τρέξει η ανακεφαλαιοποίηση και να μην χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ σημείωσε.

Καμία ψήφος χαμένη

Ο πρόςδρος της ΝΔ εκανε επίσης λόγο για την ανάγκη να μειωθεί το διοικητικό βάρος και η φορολόγηση ώστε να αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ για να ενώσει τους Ελληνες όχι για να τους διχάσει. Απευθυνόμαστε σε όλους και δεν ρωτάμε τι ψήφισαν χθες. Ζητάμε να μην πάει η ψήφος χαμένη».

Ζήτησε να μην πάει κανείς στην αποχή ή την τιμωρητική ψήφο γιατί η τιμωρία κόστισε σε επτά μήνες 90 δισ. ευρώ.

“Είμαι εδώ όπως και εσείς για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Λέμε σε όλους: ελάτε μαζί μας για να κάνουμε στέρεα βήματα για ένα καλύτερο αύριο.”

«Είμαστε το καινούργιο, αυτό που έρχεται», κατέληξε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Ακουσα ότι υπάρχει αριστερή μελαγχολία. Υπάρχει εθνική μελαγχολία και πρέπει να τελειώσει».