Μιλώντας στον ΑΝΤ1, λίγες ώρες αφού το Μαξίμου ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτηση της υπουργού Πολιτισμου ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, υποστήριξε ότι αν ήταν ο ίδιος στη θέση της θα είχε παραιτηθεί.

Δεν είναι η πρώτη τοποθέτηση στελέχους της ΝΔ που υποστηρίζει ότι η υπουργός πρέπει να θέσει τον εαυτό της σε διαθεσιμότητα λόγω της υπόθεσης Λιγνάδη.

Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ,  ο ίδιος θα είχε θέσει άμεσα σε διαθεσιμότητα τον Δημήτρη Λιγνάδη και θα έθετε την παραίτησή του στην διάθεσή του πρωθυπουργού.

«Θα έθετα την παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού για λόγους ευθιξίας, κομματικού πατριωτισμού αλλά και για να προστατέψω τον αρχηγό και την κυβέρνηση. Δεν σημαίνει ότι απαραίτητα πρέπει να φταις για τις φερόμενες πομπές του καθενός για να θέσεις μια παραίτηση» είπε ο κ.Μπογδάνος διευκρινίζοντας πώς δεν σημαίνει ότι η κα.Μενδώνη έπρεπε να είχε παραιτηθεί απλά απαντά στο τι θα έκανε ο ίδιος.

Βέβαια τόσο ο Γιώργος Παπαδάκης όσο και η Ζέφη Δημαδάμα από το Κίνημα Αλλαγής έσπευσαν να σχολιάσουν πώς μέσω αυτής της τοποθέτησης ο κ.Μπογδάνος στέλνει έμμεσα το δικό του πολιτικό μήνυμα.