Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Reuters, 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 25 τραυματίστηκαν έπειτα από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην είσοδο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.

Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εσωτερικών, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά, αν και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς.

 
«Ένας καμικάζι ανατίναξε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του μπροστά από την είσοδο του υπουργείου σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς υπαλλήλους του υπουργείου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Χασμάτ Στανικζάι.
 
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης, AMAQ, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν στοιχεία στην ανάληψη ευθύνης τα οποία πιστοποιούν τον εν λόγω ισχυρισμό,σύμφωνα πάντα με το Reuters.

Το «Ισλαμικό Κράτος» έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις στην Καμπούλ, αλλά αξιωματούχοι ασφαλείας αναφέρουν ότι είναι πιο πιθανό η επίθεση να συνδέεται με το δίκτυο Haqqani, ομάδα που έχει σχέσεις με τους Ταλιμπάν, όπως υποστηρίζει το πρακτορείο.