Την ώρα που μιλούσε ο Αντώνης Σαμαράς στην ολομέλεια της Βουλής το  βράδυ της Τετάρτης, τραμπούκικη επίθεση δέχτηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά και Δημήτρης Γάκης, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, από συνεργάτες του Α. Σαμαρά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Αυγής, οι φερόμενοι ως συνεργάτες του Α. Σαμαρά πλησίασαν τους βουλευτές αποκαλώντας τους «κατσαπλιάδες». Φώναζαν τους πως «θα τους ξαναφυτέψουν έτσι όπως τους φύτεψαν στο Γράμμο και στο Βίτσι» και ότι «θα τους σφάξουν με κονσερβοκούτι» και άλλες βρισιές. 


«Η τραγική ειρωνεία του άθλιου περιστατικού αυτού είναι, πως, λίγο νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά είχε ισχυριστεί ότι η παρούσα κυβέρνηση επαναφέρει το φάντασμα του χουντικού Κωνσταντίνου Κόλλια» σημειώνει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που σχολιάζει το περιστατικό.

«Να γνωρίζει καλά ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του πως οι απειλές και οι ύβρεις δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και οποιονδήποτε άλλο. Δυστυχώς για αυτόν, η εποχή του Κ. Κόλλια έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του.