Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον σταθμό kontra, η Σοφία Βούλτεψη, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έχει άγνοια για το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς δε μπορεί να υπάρξει παρέμβαση του κράτους για το θέμα.

Μιλώντας για τους παρόχους, η κ. Βούλτεψη τόνισε  ότι ο πάροχος προέκυψε από διαγωνισμό και όποιος ήθελε μπορούσε να συμμετάσχει. Όταν ο Νίκος Φίλης που βρισκόταν στο πάνελ , επεσήμανε ότι η ΕΡΤ ήταν κλειστή και δε μπορούσε να συμμετάσχει, η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι έτσι κι αλλιώς η ΕΡΤ δεν είχε δικαίωμα να λάβει μέρος παρά μόνο για τα δικά της κανάλια γιατί είναι δημόσια.

Το βίντεο:


«Οι δηλώσεις επιβεβαιώνουν τη σχέση της ΝΔ με τη διαπλοκή»

Με ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να απαντήσει στη Σοφία Βούλτεψη:

«Οι δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ, Σοφίας Βούλτεψη, στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” του τηλεοπτικού σταθμού Kontra (Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου) σχετικά με το θέμα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, επιβεβαιώνουν τη σταθερή σχέση του κόμματος της με τη διαπλοκή.

Η Σ. Βούλτεψη “ξέχασε” να πει ότι τα τηλεοπτικά κανάλια δεν έχουν άδειες, γιατί εδώ και 25 χρόνια λειτουργούν με προσωρινές! Επίσης, “ξέχασε”' να πει πως ο διαγωνισμός για τον ψηφιακό πάροχο διεξήχθη αμέσως μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά».