Την όψιμη αντίδραση πλήθους στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, για τη δήλωσή του πως «δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικών αυτό που δεν υπάρχει». Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επικαλούμενος την χρήση των θετικών διακρίσεων που προβλέπει ο νόμος για την περίπτωσή του από τον ίδιο για την πρόσληψή του σε δημόσιο νοσοκομείο ως επιμελητής Β', σχολίασε «ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες».
 
Μεταξύ των αντιδράσεων, αυτή της νυν ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζας Βόζεμπεργκ, που μιλώντας στον ρ/σ Realfm, ανέφερε πως «Λυπούμαι να πω ότι έκανα και εγώ μία ανάρτηση στις 3 τα ξημερώματα, αντιπαρατέθηκα με τον κ. Πολάκη. Πιστεύω ότι αυτό αποπνέει κακότητα. Δεν μπορείς να μιλάς έτσι σε έναν άνθρωπο που απλώς ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες και που αυτός εκ γενετής δεν είχε τις ίσες ευκαιρίες με τους συνανθρώπους μας… Αυτό το οποίο καταλαβαίνω ότι ο κ. Πολάκης αναμφίβολα δεν είναι ένας καλός άνθρωπος».
 
«Έχει πει πολλά ο κ. Πολάκης, εγώ προσωπικά δεν έχω και λόγο να τον έχω απέναντι, δεν τον έχω καν γνωρίσει» συμπλήρωσε η Ελ. Βόζεμπεργκ, για να καταλήξει σε μία προτροπή προς τον Π. Πολάκη.
 
«Ας επιτεθεί με τον πιο ακραίο τρόπο σε έναν άνθρωπο που στέκεται στο ίδιο ύψος με αυτόν» πρόσθεσε η υποψήφια ευρωβουλευτής κλείνοντας, με μία αναφορά κάθε άλλο παρά τιμητική για τους ανάπηρους, ακόμα και εάν οι αρχικές προθέσεις της στόχευαν στο αντίθετο αποτέλεσμα.