Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η σύλληψη τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής (δύο από την Αττική και ενός από την περιφέρεια).

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι ότι οι συλλήψεις δεν αφορούν μόνο τη σύσταση εγγληματικής οργάνωσης αλλά ίσως οι έρευνες έχουν καταφέρει να συνδέσουν συγκεκριμένα πρόσωπα με την ίδια την δολοφονία του Π. Φύσσα. 

«Κλειδί» στην έρευνα οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ.

Οι τηλεφωνικές καταγραφές είναι προγενέστερες της δολοφονίας του Π. Φύσσα, ωστόσο συνιστούν απτές ενδείξεις εγκληματικής δραστηριότητας. 

Υπάρχουν νομικές γνωμοδοτήσεις που λένε ότι εν προκειμένω δεν είναι απαραίτητη η άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, καθώς σε περίπτωση αυτόφωρης κακουργηματικής πράξης, οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν άμεσα τη σύλληψη. Ωστόσο το αυτόφωρο ισχύει για 48 ώρες από την τέλεση του αδικήματος. Κάτι που θα φανεί πώς θα αντιμετωπιστεί. 

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι την σύλληψη θα την αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (αλα «17Ν») από την έρευνα της οποίας άλλωστε μέσω του συστήματος συνακροάσεων έχουν ταυτοποιηθεί οι ύποπτοι. 

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, που προφανώς μαθαίνει τις εξελίξεις, απειλεί με παραίτηση, κάτι που θα οδηγούσε σε επαναληπτικές εκλογές στις 15 περιφέρειες, στις οποίες εξελέγησαν βουλευτές της.

Όσο οι ώρες περνούν και οι πληροφορίες περί σύλληψης εντείνονται κλιμακώνεται και η ένταση της ΧΑ. Σήμερα ο Ν. Μιχαλολιάκος απείλησε ότι θα οδηγεί τη χώρα σε εκλογές κάθε μήνα προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή της ΧΑ.