Μία ομάδα βουλευτών του SNP που αντιτίθενται στο Brexit, άρχισε να σφυρίζει τη διάσημη μελωδία της Ωδής στη Χαρά του Μπετόβεν, που από το 1972 έχει υιοθετηθεί ως ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια της κρίσιμης τρίτης ανάγνωσης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Γρήγορα, στην ιδιότυπη «χορωδία» προσχώρησαν και άλλοι βουλευτές, με αποτέλεσμα το σφύριγμα να εξελιχθεί σε τραγούδι, με μία βουλεύτρια μάλιστα να αναλαμβάνει τον ρόλο του μαέστρου.
 
Η πρωτότυπη αυτή χορωδιακή διαμαρτυρία δεν κράτησε για πολύ, με τον αναπληρωτή πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ να παρεμβαίνει φωνάζοντας και ανακαλώντας τους στην τάξη.
 
Απευθυνόμενος στην Πατρίσια Γκίμπσον, ο βουλευτής του North Ayrshire και Arran, πρόσθεσε πως «Κυρία Gibson, είναι πολύ καλό που συμμετέχετε στη χορωδία, αλλά αυτό που θα ήθελα να πω είναι πως, εμένα  προσωπικά δεν με πειράζει το τραγούδι, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να το επιστρέψω στην αίθουσα».
 
«Πριν το καταλάβουμε, θα μπορούσαμε να βρεθούμε να ακούμε άλλες μελωδίες, και δεν θέλω να μπούμε σε κάτι τέτοιο. Κάποιοι από τους βουλευτές δεν έχουν αρκετά καλή φωνή… Συνεπώς, παρακαλώ, δεν θέλω τραγούδια μέσα στην Αίθουσα» συνέχισε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής.
 
«Είναι πολύ καλό, πολύ εκτιμητέο, αλλά εάν θα μπορούσατε να φύγετε για λίγο… Ήταν μία εβδομάδα μεγάλης έντασης ήδη, απλώς δεν χρειάζομαι περισσότερη» συμπλήρωσε ο Χόιλ.
 
Παρά τη λυρική διαμαρτυρία, οι βουλευτές πέρασαν τελικά το νομοσχέδιο, με πλειοψηφία 494 έναντι 122 ψήφων. Μένει πλέον να περάσει από τη Βουλή των Λόρδων.