Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Φ. Κουβέλης έκανε λόγο για ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο, προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά φροντίζει να μην υπάρχει καταπόνηση των πιλότων των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών. Βρισκόμαστε σε έναν ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο αλλά η διάταξη των δικών μας δυνάμεων για τις αναχαιτίσεις γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε καταπόνηση των πιλότων μας».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού, Μπεναλί Γιλντιρίμ περί κατεβάσματος ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς στους Φούρνους, αρκέστηκε να αναφέρει ότι «το υπουργείο Άμυνας γνωρίζει τις πληροφορίες για τα δημοσιεύματα» και τόνισε ότι έχει ζητήσει «ενημέρωση συστηματική και επίμονη από τα αρμόδια όργανα και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Περίμενε περισσότερα από το ΝΑΤΟ

Ερωτηθείς για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν τον Μάρτιο από τις τουρκικές Αρχές στον Έβρο, δήλωσε ότι τίποτα δεν δικαιολογεί την απαράδεκτα παρατεταμένη κράτηση τους με δεδομένο ότι και οι πληροφορίες για ύπαρξη ύποπτου περιεχομένου σε κάποιο τρίτο κινητό τηλέφωνο δεν ευσταθούν, ενώ υπογράμμισε ότι «Ερντογάν και Γιλντιρίμ, μιλούν τη δική τους γλώσσα δικαίου».

Ο Φ. Κουβέλης δήλωσε ότι περίμενε περισσότερα στο θέμα της κράτησης των δύο στρατιωτικών από το ΝΑΤΟ. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλντενμπεργκ, δήλωσε ότι θα ήθελε η στάση τους να είναι πολύ πιο δυναμική και σαφής, ειδικά από τη στιγμή που το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται πως η χώρα μας δεν παίρνει πρωτοβουλίες για κορύφωση της έντασης. Υπενθυμίζεται ότι ο Στόλντενμπεργκ, ξεκαθάρισε  ότι το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να επέμβει καθώς «οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ».