Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γ. Βρούτσης υποστήριξε ότι παρά το κυβερνητικό αφήγημα που κάνει λόγο για έξοδο από τα μνημόνια, υπάρχουν επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα, όπως οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.

«Η τρίτη αξιολόγηση μπορεί, μέχρι τώρα να μην περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα, όμως περιέχει θεσμικές αλλαγές, όπως ο συνδικαλιστικός νόμος και το 50+1 για την κήρυξη της απεργίας. Η 1η και η 2η αξιολόγηση έκλεισαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και βαρύ τίμημα για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ακόμα και αν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το σκληρό και με επώδυνα μέτρα του 4ου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ερωτηθείς για τη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην πολιτική σκηνή, ο Γ. Βρούτσης απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως και απάντησε πως στους κόλπους του κόμματος δεν χωρούν τακτικισμοί. «Δεν χωράνε παραφωνίες και προσωπικοί τακτικισμοί που να υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια. Η ενότητα της ΝΔ είναι πιο ισχυρή από ποτέ».