Μιλώντας για το περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα, ο Χαρδαλιάς μίλησε για «τρομοκράτηση μιας ολόκληρης γειτονιάς», κάνοντας λόγο για «ευθεία προσβολή των θεσμών και του κράτους δικαίου».
«Το ζήτημα των Προσφυγικών είναι αποτέλεσμα δεκαετιών αδράνειας και διαρκούς μετάθεσης ευθυνών. Αυτή η ολιγωρία της Πολιτείας επέτρεψε να παγιωθεί μια κατάσταση χωρίς κανόνες, χωρίς προοπτική», υποστήριξε.
Ο περιφερειάρχης άφησε αιχμές κατά του δημάρχου Αθήνας, Χάρη Δούκα, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Όπως είπε, «όσοι μιλούν για δήθεν κοινά αποδεκτές λύσεις χωρίς να τις κατονομάζουν, δεν υπηρετούν ούτε τους ανθρώπους που ζουν στα Προσφυγικά, ούτε τις γειτονιές μας. Απλώς, λαϊκίζουν».
Ο Χαρδαλιάς υπερασπίστηκε τη στάση της Περιφέρειας, ισχυριζόμενος πως δεν δημιούργησε το πρόβλημα, αντίθετα κατέθεσε δημόσια συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο για αξιοπρεπή στέγαση, «χωρίς κατεδαφίσεις, χωρίς εμπορευματοποίηση».
Κατέληξε λέγοντας ότι «ο δημοκρατικός διάλογος δεν μπορεί να λειτουργεί υπό το καθεστώς εκβιασμών και απειλών» και ότι «η Πολιτεία οφείλει, επιτέλους, να εφαρμόσει τον νόμο», αγνοώντας ότι η ζωή του Αρίστου Χαντζή κινδυνεύει, σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν.