10.000 στρατιώτες στους δρόμους του Παρισιού
Από την Τρίτη, η κυβέρνηση της Γαλλίας έχει κατεβάσει στους δρόμους της πρωτεύουσας 10.000 στρατιωτικές δυνάμεις, με σκοπό να «συμμετάσχουν στην ασφάλεια ευαίσθητων σημείων της πόλης», όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Εκτός των 10.000 στρατιωτών, υπάρχει και δύναμη 5.000 αστυνομικών.

Οργή στο Πακιστάν
Δεκάδες βουλευτές του Πακιστάν καταδίκασαν το τελευταίο τεύχος του Charlie Hebdo, διαδήλωσαν κατά του πρωτοσέλιδου του τελευταίου τεύχους του Charlie Hebdo, το οποίο απεικόνιζε τον Μωάμεθ να κλαίει, κρατώντας μια επιγραφή που έλεγε «Είμαι κι εγώ Charlie».

Πακιστανοί βουλευτές κατέβηκαν στους δρόμους του Ισλαμαμπάντ, φωνάζοντας «Θάνατος στους βλάσφημους». Ο υπουργός Θρησκευμάτων της χώρας, που πρωτοστατούσε στη διαδήλωση, δήλωσε: «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας είναι με το μέρος μας. Όλες οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να καταδικάζουν αυτό το σκίτσο βλασφημίας».

Οι Ταλιμπάν καταδικάζουν το σκίτσο
Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν καταδίκασαν το σκίτσο του Μωάμεθ, επικροτώντας την αιματηρή επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας στο Παρίσι και τα γραφεία του Charlie Hebdo .
Το «Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, πίσω από το οποίο βρίσκονται οι Ταλιμπάν, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως τα νέα σκίτσα του περιοδικού, «Προκαλούν τις ευαισθησίες του 1,5 δισεκατομμυρίων μουσουλμάνων ανά τον κόσμο». 

Ο Πάπας Φραγκίσκος στηρίζει την ελευθερία του λόγου
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε την δολοφονική επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας και τόνισε ότι είναι το δικαίωμα του καθένα να σκέφτεται και να εκφράζεται, όπως αυτός θέλει.

«Νομίζω ότι είναι θεμελιώδες δικαίωμα του καθένα να σκέφτεται ότι θέλει και να μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του. Είναι καθήκον όλων μας να προσπαθούμε να καλυτερεύσουμε την κοινωνία μέσα από τη γνώμη που εκφράζουμε.
Πόσοι πόλεμοι έχουν γίνει λόγω της θρησκείας;

Ας αναλογιστούμε την ιστορία και τα όσα αυτή μας έχει διδάξει. Ακόμα κι αν κάποιος θεωρεί αμαρτωλή τη γνώμη που εκφράζει ο άλλος, δεν έχει κανέναν δικαίωμα να τον σκοτώσει. Πρέπει να ενεργήσουμε για το κοινό καλό και να προσπαθήσουμε μέσα από τον λόγο μας, να πάμε ένα βήμα παρακάτω», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος

Ολάντ: Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την ελευθερία λόγου
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας στο Ινστιτούτο Αραβικού Κόσμου, εξέφρασε την έντονη αντίδραση του κατά της ελευθερίας του λόγου και τόνισε πως δεν πρόκειται να περιθωριοποιηθούν οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας.
«Οι Γάλλοι μουσουλμάνοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους Γάλλους. Έχουμε υποχρέωση να τους προστατεύσουμε. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά και σε τόπους λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και συναγωγές. Αντιμουσουλμανικές και αντισημιτικές πράξεις πρέπει να καταδικάζονται και να τιμωρούνται.

Ομπάμα – Κάμερον: Η οικονομική ευρωστία θα αποτελέσει εμπόδιο στην τρομοκρατία
Ο πρόεδρος τω ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τόνισαν ότι η ανάπτυξη της οικονομίας θα αποτελέσει τροχοπέδη στην επέλαση των τρομοκρατών. Οι ηγέτες των δύο χωρών έκαναν δηλώσεις από κοινού στους Times της Βρετανίας.

« Η ασφάλεια και η οικονομική ευημερία πάνε χέρι – χέρι. Ο τρόπος για να απομονώσουμε τις διεθνείς απειλές, είναι να αναπτύξουμε την οικονομία μας και να συνεχίσουμε μέσω της ευρωστίας μας να απωθούμε τις απειλές και να προωθούμε την ανάπτυξη που αξίζουν οι άνθρωποι μας».