Οι χερσαίοι είσοδοι αποτελούν σύμφωνα με τον Στ. Πέτσα τον ένα από τους 4 βασικούς πυλώνες διασποράς του ιού, αγγίζοντας σε επικινδυνότητα τα μέσα μεταφοράς, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα καταστήματα διασκέδασης.

Υπό αυτή την βάση αποφασίστηκε να περιοριστούν οι ώρες ελεύθερης κίνησης στα εν λόγω μέρη, χωρίς να επισημαίνεται αν υπάρχει κάποια ειδική πρόβλεψη για τα φαινόμενα συνωστισμού που θα επέλθουν.

«Αναφορικά με τα χερσαία σύνορα από χθες Τετάρτη έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευσης διέλευσης από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά για να εξασφαλιστούν στοχευμένοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ανακοινώνεται ότι η απαγόρευση διέλευσης από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί επεκτείνεται από αύριο το βράδυ στις χερσαίες πύλες εισόδου που παραμένουν ανοιχτές σε συγκεκριμένες κατηγορίες διακινουμένων πλην του Προμαχώνα», ανέφερε ο Στ. Πέτσας.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να απευθύνει επίκληση για ακόμα μια φορά στην ατομική ευθύνη, κάνοντας παράλληλα θετική αποτίμηση των επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση δρομολόγησε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων είχαμε κάνει δύο βασικές επισημάνσεις στη μάχη μας κατά του κορονοϊού :

  1. Ότι ο ιός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τον εφησυχασμό. Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι δεν πρέπει παρά την κόπωση της κοινωνίας μετά από τόσους μήνες μάχης να αφήσουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει γιατί αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε.
  2. Ότι το σχέδιο που δρομολογήσαμε για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα μετριέται θα αξιολογείται και θα αναπροσαρμόζεται διαρκώς με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Εδώ και μερικές εβδομάδες ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση χτυπάμε διαρκώς την καμπάνα του κινδύνου. Όχι μόνο με δηλώσεις αλλά και με διαδοχικές αποφάσεις που αφορούν στην ένταση των ελέγχων και την επιβολή πρόσθετων μέτρων. Ιδίως μάλιστα τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους με εξαίρεση τα καταστήματα εστίασης αλλά και τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να μετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις».