Δεν είναι υποχρεωμένη και δε δεσμεύεται να υποστηρίξει το Μπέρνυ Σάντερς, αν αυτός λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών, ανέφερε σε συνέντευξή της η Χίλαρυ Κλίντον, προκαλώντας τριγμούς στο κόμμα των Δημοκρατικών.

Η συνέντευξη δόθηκε στον Ρεπόρτερ του Χόλυγουντ (Hollywood Reporter), και δημοσιεύτηκε χτες, Τρίτη.

Εκεί, η Χίλαρυ Κλίντον ρωτήθηκε αν αληθεύουν δηλώσεις της περί Σάντερς, που είχαν δει ως φήμες τη δημοσιότητα, και φέρονταν να έχουν γίνει σε κάποιο ντοκυμανταίρ, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Η Κλίντον επιβεβαίωσε τις φήμες και επανέλαβε ότι, τον Μπέρνυ Σάντερς «Δεν τον συμπαθεί κανείς, κανείς δε θέλει να δουλέψει μαζί του, δεν καταφέρνει να κάνει τίποτε», χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «πολιτικό καριέρας». «Ολα όσα λέει είναι βλακείες (baloney) και πολύ στενοχωριέμαι που οι άνθρωποι ελκύονται σε αυτά», πρόσθεσε.

«Απαράδεκτες» και «επικίνδυνες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Κλίντον η ομάδα Δημοκράτες για την Δικαιοσύνη (Justice Democrats),

Η Κλίντον, υποστηριζόμενη από τους μηχανισμούς εξουσίας των Δημοκρατικών, είχε προβεί σε μεγάλο και ανήθικο πόλεμο κατά του Μπέρνυ Σάντερς και κατά τη διεκδίκηση του Δημοκρατικού χρίσματος για τις εκλογές του 2016. Τότε, είχε κατορθώσει και είχε λάβει η ίδια το χρίσμα, αλλά ηττήθηκε από τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Οταν το χρίσμα των Δημοκρατικών δόθηκε στη Χίλαρυ, ο Μπέρνυ Σαντερς τη στήριξε.

«Η Χίλαρυ Κλίντον κατέβηκε για πρόεδρος για να έχει προσωπικά οφέλη και για τίποτε άλλο, οπότε είναι κατανοητό ότι προτιμά να εκδικηθεί [το Μπέρνυ] από το να τον βοηθήσει να νικήσει τον Τραμπ», τουίταρε η δημοσιογραφος και κωμικός Νάταλυ Σουρ. Ο γνωστός ακτιβιστής Τζόναθαν Τασίνι προτίμησε να στείλει στο τουίτερ μια λίστα με τους φίλους της Χίλαρυ, ώστε να φανεί η διαφορά τους από τον εχθρό της, Μπέρνυ: «Οι φίλοι της: Χάρβυ Γουάινστην, Χένρυ Κίσσινγκερ, Τζέφρυ Επστάιν, Ντερσοβιτς και τα σχετικά». Και αντιδιαστέλλει, φωτογραφικά, μεγάλη λαική συγκέντρωση, με ομιλητή τον Μπέρνυ Σάντερς.

Ο δε εβραίος δημοσιογράφος, Ντέηβιντ Κλιόν, χαρακτήρισε το ζεύγος Κλίντον «το πιο εγωιστικό, άθλιο, μηδενιστικό, αντιπαραγωγικό» στην αμερικανική πολιτική ιστορία, καθώς «όποτε ανοίγουν το στόμα τους κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Η Ιστορία δε θα θυμάται τους Κλίντον με αγάπη.».