Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το απόγευμα της Τρίτης στους δρόμους της Αθήνας, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα πως δεν θα ανεχθούν το σάρωμα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που φέρνει η κυβέρνηση μέσω του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου.

Σωματεία και Ομοσπονδίες, εργαζόμενοι από διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς έστειλαν με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην πορεία, που πέρασε από το υπουργείο Εργασίας και κατέληξε στη Βουλή, ένα πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Η συνέχεια θα δοθεί με την πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στα Προπύλαια.

Κυριάρχησαν τα συνθήματα «Καμιά ανοχή στην ανάπτυξή τους – Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή τους», «Για την ανάπτυξή τους και τις επενδύσεις, μας θέλουνε δούλους χωρίς διεκδικήσεις, «Θέλουν να τελειώνουν με τα σωματεία – Δεν τους παραδίδουμε μητρώα και απεργία».

Σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα φέρνει το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Στεφανάκη πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων σε Επισιτισμό – Τουρισμό – Ξενοδοχεία Ν. Αττικής και μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, ο οποίος τόνισε πως αποτελεί  μονόδρομο για τους εργαζόμενους να μπουν στη μάχη για την αποτροπή των κυβερνητικών αντεργατικών σχεδιασμών.

«Σήμερα αποτελεί μονόδρομο, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε συνδικαλιστή, να δώσει τη μάχη ώστε τα σχέδια της εργοδοσίας και του κράτους να μείνουν στα χαρτιά. Μπαίνουμε για τα καλά στη μάχη, για την επιτυχία της απεργίας στις 24 του Σεπτέμβρη, για να κλιμακώσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, την απάντηση των εργαζομένων, στην κυβέρνηση και την εργοδοσία».