Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τις συνεχείς καταγγελίες για μη ύπαρξη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των φαντάρων από τον κορονοϊό, αποφάσισε το πρωί της Τρτίτης να ανακοινώσει σειρά μέτρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου τα μέτρα είναι τα εξής:

 1. Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από το σύνολο του προσωπικού, σε όλους τους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους.
 2. Στα μέσα μεταφοράς προσωπικού επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, ενώ το σύνολο των επιβαινόντων οφείλει να φέρει μάσκα.
 3. Τα Επιτελεία κάθε κλιμακίου Διοίκησης και κατά την κρίση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων θα λάβουν επιπρόσθετα διοικητικά μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 4. Στις στρατιωτικές υπηρεσίες στις οποίες υπάρχει επαφή με το κοινό, η εξυπηρέτησή θα γίνεται κατά προτίμηση αλλά όχι αποκλειστικά με προγραμματισμένα ραντεβού, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης.
 5. Αναστέλλεται εντός Στρατιωτικών χώρων και στις Λέσχες η λειτουργία της εστίασης. Αντί αυτού θα παρέχονται για κατανάλωση μόνο προϊόντα σε συσκευασία.
 6. Αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων σε Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις.
 7. Η άδεια ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων θα χορηγηθεί τον τελευταίο μήνα της θητείας τους.
 8. Συνεχίζεται η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στο προσωπικό που τη δικαιούται, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί στο παρελθόν.
 9. Συνεχίζεται η αναστολή συγκεντρώσεων προσωπικού, η πραγματοποίηση εθιμοτυπικών εκδηλώσεων και επισκέψεων, καθώς και η διάθεση προσωπικού και μέσων στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που απαιτείται συμμετοχή, θα παρέχονται σχετικές οδηγίες.
 10. Οι τελετές πάσης φύσεως (παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων, ορκωμοσίες κ.τλ.) θα εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη αντιπροσωπεία και τμήματα απόδοσης τιμών, χωρίς προσκεκλημένους και η παράδοση αναμνηστικών θα γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
 11. Οι ορκωμοσίες στρατευσίμων θα εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους, σε δύο ημέρες, με ισομερή διαχωρισμό νεοσυλλέκτων οπλιτών και χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους παρευρισκόμενους.
  Σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους των Μονάδων – Υπηρεσιών θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
 12. Το ΓΕΣ συνεχίζει την κατασκευή συλλογών με αντισηπτικό, μάσκες και γάντια για την κάλυψη των αναγκών κατάταξης ΕΣΣΟ, σύμφωνα με τις ανάγκες όλων των Κλάδων των ΕΔ.
 13. Επιπρόσθετα και σε ότι αφορά την εκπαίδευση του προσωπικού καθορίζονται τα κάτωθι:
 14. Αναστέλλεται η λειτουργία της 9ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του ΙΔΕ και της 5ης ΕΣ του ΙΔΕ-ΤΕΑΜΥ.
 15. Θα εφαρμοσθεί διδασκαλία πλήρους τηλεκπαίδευσης στην 73η ΕΣ Κανονικής Φοίτησης της ΣΕΘΑ και την 18η ΕΣ της ΑΔΙΣΠΟ.
 16. Η ΣΣΑΣ και η ΣΑΝ θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα των αντίστοιχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, όσον αφορά στην εφαρμογή τηλεκπαίδευσης.
 17. Θα γίνεται ευρεία εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, όπου είναι εφικτό, στις σχολές αρμοδιότητας ΓΕΕΘΑ αλλά και των Γενικών Επιτελείων, με ιδιαίτερη έμφαση στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ.
 18. Το στρατιωτικό προσωπικό που εμπλέκεται με την εκπαίδευση των σπουδαστών των Σχολών και των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, θα απασχολείται εκ περιτροπής κατά την κρίση των Διοικητών, ενώ θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής από τους μαθητές, τις μαθήτριες και το υπόλοιπο προσωπικό τους (τραπεζοκόμοι, μάγειρες, βοηθητικό προσωπικό, στρατιωτικό προσωπικό).

Η έβδομη πρόβλεψη του υπουργείου, εκείνη δηλαδή που αφορά την άδεια στους νεοσύλλεκτους φαντάρους την οποία εν τέλει δεν θα λάβουν και θα προστεθεί στο τέλος της θητείας τους, αφορά χιλιάδες νέους φαντάρους οι οποίοι όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, πρόκειται να μπουν σε καραντίνα στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) και μάλιστα για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δικτύου, «αντί λοιπόν να σπάσουν την Σειρά Κατάταξης Νοεμβρίου 2020 σε δύο (2) και τρεις (3) δόσεις, όπου η μια θα διαδέχονταν την άλλη μετά από 10ημερη παρουσία στα ΣΥΠΟ και οι ορκισμένοι φαντάροι θα έφευγαν για τα σπίτια τους με άδειες ορκωμοσίας μέχρι να παρουσιαστούν στις Μονάδες τους. Το Υπουργείο Άμυνας επέλεξε να τους συγκεντρώσει στα ΣΥΠΟ και μάλιστα να τους κλείσει σε αυτά για άγνωστο χρονικό διάστημα, αφού η διαταγή του ΓΕΕΘΑ ότι “στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού (COVID-19)” ΔΕ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Επίσης προσθέτει πως «την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Άμυνας αποκαλύπτει το πραγματικό αυταρχικό του πρόσωπο στους φαντάρους, βάζοντας Φυλακή-Καραντίνα μόνο τους φαντάρους, τα στελέχη θα μπαινοβγαίνουν στις μονάδες», εγείροντας ερωτήματα αναφορικά με εκδικητική συμπεριφορά προς τους νεοσύλλεκτους.

Επίσης το Δίκτυο Σπάρτακος συμπληρώνει πως «το Υπουργείο Άμυνας δεν κάνει τα διπλά Απαραίτητα Μοριακά Εμβόλια αλλά ανακοινώνει τη διεξαγωγή μόνο ενός επισφαλούς και αναποτελεσματικού rapid test, χωρίς να σέβεται τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

Δεν έχει Άδεια Ορκωμοσίας για την ΕΣΣΟ Νοεμβρίου: θα μπουν σε Καραντίνα για Άγνωστο χρονικό διάστημα!

ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 10000 ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΠΟ-ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ!
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!

Την χειρότερη και πιο επικίνδυνη επιλογή έκανε το Υπουργείο Άμυνας.
Αντί να ακούσει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ και τις προτάσεις που διαμορφώσαμε μαζί με ειδικούς επιστήμονες και καταξιωμένους εργαζόμενους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τις οποίες καταθέσαμε στο δημόσιο διάλογο αφουγκραζόμενοι την αγωνία των χιλιάδων Νεοσύλλεκτων φαντάρων της Σειράς Νοεμβρίου 2020.

Προτάσεις που παρανομαστή είχαν την Υγεία και σκόπευαν στην αποφυγή Συνωστισμού στα Κέντρα Εκπαίδευσης όπου και θα συνωστισθούν χιλιάδες φαντάροι για Άγνωστο χρονικό διάστημα…

Αντί λοιπόν να σπάσουν την Σειρά Κατάταξης Νοεμβρίου 2020 σε δύο (2) και τρεις (3) δόσεις, όπου η μια θα διαδέχονταν την άλλη μετά από 10ημερη παρουσία στα ΣΥΠΟ και οι ορκισμένοι φαντάροι θα έφευγαν για τα σπίτια τους με άδειες ορκωμοσίας μέχρι να παρουσιαστούν στις Μονάδες τους.

Το Υπουργείο Άμυνας επέλεξε να τους συγκεντρώσει στα ΣΥΠΟ και μάλιστα να τους κλείσει σε αυτά για άγνωστο χρονικό διάστημα, αφού η διαταγή του ΓΕΕΘΑ ότι “στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19)” ΔΕ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ!

Διαβάζουμε:

Η άδεια ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων θα χορηγηθεί τον τελευταίο μήνα της θητείας τους.

Φυσικά, την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Άμυνας αποκαλύπτει το πραγματικό αυταρχικό του πρόσωπο στους φαντάρους, βάζοντας Φυλακή-Καραντίνα μόνο τους φαντάρους, τα στελέχη θα μπαινοβγαίνουν στις μονάδες!

Μάλιστα, το Υπουργείο Άμυνας δεν κάνει τα διπλά Απαραίτητα Μοριακά Εμβόλια αλλά ανακοινώνει τη διεξαγωγή μόνο ενός επισφαλούς και αναποτελεσματικού rapid test, χωρίς να σέβεται τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα!

Από την άλλη μεριά το ΥΠΕΘΑ δείχνει ότι ενδιαφέρεται μόνο για τους στρατιωτικούς. Είναι χαρακτηριστικές οι παράγραφοι της διαταγής:

 • Θα εφαρμοσθεί διδασκαλία πλήρους τηλεκπαίδευσης στην 73η ΕΣ Κανονικής Φοίτησης της ΣΕΘΑ και την 18η ΕΣ της ΑΔΙΣΠΟ.
 • Η ΣΣΑΣ και η ΣΑΝ θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα των αντίστοιχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, όσον αφορά στην εφαρμογή τηλεκπαίδευσης.
 • Θα γίνεται ευρεία εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, όπου είναι εφικτό, στις σχολές αρμοδιότητας ΓΕΕΘΑ αλλά και των Γενικών Επιτελείων, με ιδιαίτερη έμφαση στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ.
 • Το στρατιωτικό προσωπικό που εμπλέκεται με την εκπαίδευση των σπουδαστών των Σχολών και των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, θα απασχολείται εκ περιτροπής κατά την κρίση των Διοικητών, ενώ θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής από τους μαθητές, τις μαθήτριες και το υπόλοιπο προσωπικό τους (τραπεζοκόμοι, μάγειρες, βοηθητικό προσωπικό, στρατιωτικό προσωπικό).

Δηλαδή, το στρατιωτικό κατεστημένο νοιάζεται μόνο για τους Στρατιωτικούς, διαμορφώνει τις χειρότερες συνθήκες για τους φαντάρους και τους Φυλακίζει!

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους Νεοσύλλεκτους να συμμετέχουν στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και μαζί να δώσουμε την αγώνα για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Καλούμε τους Νεοσύλλεκτους και τους Γονείς τους να πάρουν και να διαμαρτυρηθούν στα Γραφεία των Εκπροσώπων του ΓΕΣ-ΓΕΑ-ΓΕΝ και των ΓΕΕΘΑ

Θυμίζουμε:

Δεν μας άκουσε το Υπουργείο Άμυνας: Με Ημίμετρα και χωρίς σεβασμό στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα υποδέχεται την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου

Δυστυχώς για τους Νεοσύλλεκτους συναδέλφους και τους γονείς τους, δεν μας άκουσε το Υπουργείο Άμυνας.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει τόσες χιλιάδες νέους ανθρώπους με Ημίμετρα, Αναποτελεσματικά Μέτρα και χωρίς να σέβεται τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Σε στρατιωτικά σαιτ όπως το kranosgr.com διαβάζουμε:

Στη διενέργεια 10.000 rapid test, θα προχωρήσουν οι υγειονομικές αρχές του Στρατού Ξηράς, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ).

το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά από προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, εξασφάλισε τα γρήγορα τεστ, στα οποία θα υποβληθούν όλοι ανεξαιρέτως οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες, στην κατάταξη του Νοεμβρίου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κρούει τον κώδωνα του Κινδύνου καθώς τα συγκεκριμένα τεστ, μπορεί μεν να σου προσφέρουν την ταχύτητα του αποτελέσματος, σε σχέση με τα μοριακά τεστ που είναι πιο χρονοβόρα, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι έχουν σοβαρό ποσοστό λάθους!

Πως είναι δυνατόν ο Υπουργός Άμυνας να ριψοκινδυνεύει να μην εντοπιστούν τα θετικά κρούσματα, όταν θα καταταγεί η πιο μεγάλη ΕΣΣΟ και ενδέχεται να υπάρξουν μη ανιχνεύσιμοι θετικοί στο Κορονοιό Νεοσύλλεκτοι;

Τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα κάνουν συγκεκριμένο λόγο τι πρέπει να γίνει όταν έχουμε περιπτώσεις Συνωστισμού, όπως με την πολυάριθμη Σειρά Κατάταξης Νοεμβρίου.

Εμείς καλούμε τον Υπουργό Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλο και τον ΑΓΕΣ Λαλούση να αναθεωρήσουν την απόφαση τους.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προτείνει το εξής:

οι Νεοσύλλεκτοι της Σειράς Νοεμβρίου να ενημερωθούν για να προσέλθουν σε Δημόσια Νοσοκομεία, όπου με Απόλυτη Προτεραιότητα, δείχνοντας το Φύλλο Πορείας, να κάνουν το Μοριακό Τεστ άμεσα, ώστε να προλάβουν να βγουν τα αποτελέσματα τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα.

Στην περίπτωση που δεν προλάβουν να κάνουν για διάφορους λόγους το Μοριακό ΤΕΣΤ να τους γίνει το rapid test με την κατάταξη τους.

Σε κάθε περίπτωση να γίνει και Δεύτερο ΤΕΣΤ την επόμενη βδομάδα της Κατάταξης.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το θέμα είναι Οικονομικό και ζήτημα Προτεραιοτήτων.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Άμυνας να δώσει το απαραίτητο κονδύλι και να κινηθεί με γνώμονα την Υγεία των συναδέλφων.

Δεν είναι η ώρα των εντυπώσεων και των δημοσίων σχέσεων.

Είναι ώρα ευθύνης.

Και το Υπουργείο Άμυνας δείχνει να μην κατανοεί τον κίνδυνο για τους συναδέλφους.

Και ο Μεγαλύτερος Κίνδυνος είναι ο Συνωστισμός!