X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για μέρες η Σαμοθράκη – Μεγάλη ταλαιπωρία για τουρίστες και κατοίκους του νησιού

Αποκλεισμένο παραμένει το νησί της Σαμοθράκης καθώς τα δύο οχηματαγωγά πλοία που εξυπηρετούσαν τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, παρουσίασαν βλάβη. Φορτηγά πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων, κάτοικοι του νησιού και τουρίστες που επιθυμούν να επιστρέψουν υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία με πολλούς από αυτούς, σύμφωνα με μαρτυρίες, να παραμένουν ολόκληρες ημέρες στο λιμάνι καθώς έχουν αποδεσμεύσει τα δωμάτια τους στα ξενοδοχεία του νησιού. Παράλληλα, εκδηλώθηκε φωτιά που καίει χορτολιβαδική έκταση χωρίς να υπάρχει δυνατότητα ενίσχυσης της πυρόσβεσης λόγω του αποκλεισμού, ωστόσο η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Αύριο έχει ανακοινωθεί ότι θα καταφτάσει πλοίο στο νησί ώστε να πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη. Ταυτόχρονα με τα νέα γεγονότα έφτασε στο νησί και βάρκα με 33 μετανάστες μεταξύ των οποίων και παιδιά.
Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για μέρες η Σαμοθράκη – Μεγάλη ταλαιπωρία για τουρίστες και κατοίκους του νησιού
|

Μεγάλη ταλαιπωρία έχουν υποστεί κάτοικοι και τουρίστες της Σαμοθράκης αφού η ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη έχει σταματήσει να εξυπηρετείται καθώς τα δύο πλοία της γραμμής παρουσίασαν βλάβη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλο εκατοντάδες άνθρωποι να παραμένουν επί μέρες στο λιμάνι της Σαμοθράκης ενώ προϊόντα όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν αρχίσει να εκλείπουν από το νησί, καθώς δεν υπάρχει τροφοδοσία από την ηπειρωτική χώρα. Ωστόσο φαίνεται ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα με νέο πλοίο να αναμένεται να φτάσει την Τετάρτη, ώστε να λήξει η ταλαιπωρία.

Παράλληλα χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καμαριώτισσα Σαμοθράκης. Στην περιοχή έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα και ένα υδροφόρο όχημα του δήμου. Η κατάσβεση επιχειρήθηκε ενώ στην περιοχή μαίνονταν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ. Παρόλα αυτά κατάφεραν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία αναφέρει ότι η φωτιά κατευθυνόταν προς τη θάλασσα.

Φωτογραφία του Χρήστου Αβραμίδη
Φωτογραφία του Χρήστου Αβραμίδη

Ο δήμαρχος της Σαμοθράκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λέγοντας ότι «σε κάθε έκτακτη περίπτωση καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όποιο πρόβλημα προκύψει, μέχρι να έρθει βοήθεια. Το θέμα είναι ότι τώρα, λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής βοήθειας».

Επιπλέον κατέφτασε στο νησί βάρκα στην οποία επέβαιναν 33 μετανάστες μεταξύ των οποίων και παιδιά. Η αστυνομία του νησιού τους μετέφερε σε ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα, περιφράζοντάς το με κάγκελα για τη φύλαξή τους.

Φωτογραφία του Χρήστου Αβραμίδη

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις