Μεγάλη ταλαιπωρία έχουν υποστεί κάτοικοι και τουρίστες της Σαμοθράκης αφού η ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη έχει σταματήσει να εξυπηρετείται καθώς τα δύο πλοία της γραμμής παρουσίασαν βλάβη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλο εκατοντάδες άνθρωποι να παραμένουν επί μέρες στο λιμάνι της Σαμοθράκης ενώ προϊόντα όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν αρχίσει να εκλείπουν από το νησί, καθώς δεν υπάρχει τροφοδοσία από την ηπειρωτική χώρα. Ωστόσο φαίνεται ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα με νέο πλοίο να αναμένεται να φτάσει την Τετάρτη, ώστε να λήξει η ταλαιπωρία.

Παράλληλα χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καμαριώτισσα Σαμοθράκης. Στην περιοχή έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα και ένα υδροφόρο όχημα του δήμου. Η κατάσβεση επιχειρήθηκε ενώ στην περιοχή μαίνονταν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ. Παρόλα αυτά κατάφεραν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία αναφέρει ότι η φωτιά κατευθυνόταν προς τη θάλασσα.

Φωτογραφία του Χρήστου Αβραμίδη
Φωτογραφία του Χρήστου Αβραμίδη

Ο δήμαρχος της Σαμοθράκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λέγοντας ότι «σε κάθε έκτακτη περίπτωση καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όποιο πρόβλημα προκύψει, μέχρι να έρθει βοήθεια. Το θέμα είναι ότι τώρα, λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής βοήθειας».

Επιπλέον κατέφτασε στο νησί βάρκα στην οποία επέβαιναν 33 μετανάστες μεταξύ των οποίων και παιδιά. Η αστυνομία του νησιού τους μετέφερε σε ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα, περιφράζοντάς το με κάγκελα για τη φύλαξή τους.

Φωτογραφία του Χρήστου Αβραμίδη